Citroën ë-C4 X
Citroën ë-C4 X
Citroën ë-C4 X
Citroën ë-C4 X
Citroën ë-C4 X
Citroën ë-C4 X
Citroën ë-C4 X
Citroën ë-C4 X
Citroën ë-C4 X
Citroën ë-C4 X
Citroën ë-C4 X
Citroën ë-C4 X
Citroën ë-C4 X
Citroën ë-C4 X
Citroën ë-C4 X

Ny Citroën skaper navneforvirring

Citroën lanserer en helt ny modell, men den heter nesten det samme som deres bestselger.

Publisert Sist oppdatert

Jeg tenkte at dette er sikkert bare en variant på Citroën ë-C4, men så viser det seg at ë-C4 X er en helt ny modell som er vesentlig større enn modellen uten X i betegnelsen. Forvirret? Jeg også, men de har jo allerede en C5 X, så da måtte det antagelig bli sånn.

Selv omtaler Citroën nykommeren som en «ultrakomfortabel elbil i kompaktsegmentet».

Med designtrekk hentet fra den storbilen C5 X utfordrer nye ë-C4 X den tradisjonelle kompaktbilklassen med en bil som henter silhuetten fra en fastback med elementer fra SUV og en 4-dørs sedan.

Nykommeren har en lengde på 4,6 meter og plasserer seg dermed midt mellom dagens ë-C4 som er 4,36 meter lang, og nye C5 X som måler hele 4,8 meter.

Aha! Som nylig lanserte Peugeot 408 da, tenkte jeg. Men nei da, den er 4,69 meter lang. Et bagasjerom på 510 liter høres romslig ut.

– Vi gleder oss til å introdusere enda en elbil i det norske markedet. Den kompletterer modellutvalget vårt som nå strekker seg fra lille AMI via ë-C4 og ë-C4 X til vår C5 Aircross SUV, og helt nye C5 X som vi lanserer rett over sommeren. Det gir oss det mest konkurransedyktige modellutvalget på svært mange år, sier merkesjef for Citroën hos Bertel O. Steen, Ole S. Nedenes.

Komfort i høysetet

For mange har Citroën alltid vært synonymt med komfort, og nye ë-C4 X er ikke noe unntak. Citroën Advanced Comfort sørger ifølge produsenten for å ta vare på både fører og passasjerer på beste måte.

Komfortable seter, lavt støynivå er progressive dempere er elementer som skal bidra til det Citroën definerer som «følelsen av å sitte på et flyvende teppe».

Norske varianter av ë-C4 X leveres med varme i for- og bakseter, ratt og frontrute.

For å gjøre kjøreopplevelsen best mulig er ë-C4 X utstyrt med Citroëns nyeste infotaimentsystem, MyCitroën Drive Plus, som gir mulighet til å konfigurere eget brukergrensesnitt og leverer en pakke for oppkobling og tilkoblede tjenester.

Kun elektrisk i Norge

Nye ë-C4 X vil kun lanseres som elbil med en batteripakke på 50 kW som kan lades med inntil 100 kW, og kan hurtiglades 80 prosent på 30 minutter. Bilen kan leveres med inntil 11 kW ombordlader, noe som gjør at den kan fullades på fem timer med en hjemmelader.

Drivelinjen er ellers som vi kjenner den fra ë-C4 med 100 kW (136 hestekrefter) og inntil 260 Nm dreiemoment. Batteripakken gir en rekkevidde på inntil 360 kilometer basert på WLTP-syklusen – relativt beskjedent sammenlignet med mange av konkurrentene i segmentet.

Salget av nye Citroën ë-C4 X starter til høsten, og de første bilene er på plass rundt årsskiftet.

Powered by Labrador CMS