Honda Civic Type R
Foto: Carparazzi©
Honda Civic Type R
Foto: Carparazzi©
Honda Civic Type R
Foto: Carparazzi©
Honda Civic Type R
Foto: Carparazzi©
Honda Civic Type R
Foto: Carparazzi©

Honda svanger med ny Type R

Tre år etter at Honda stoppet produksjonen av Civic Type R, er de i ferd med å utvikle etterfølgeren. Den blir meget spicy.

Publisert Sist oppdatert

Den utgåtte Civic Type R var en bil som krevde en turtallsglad sjåfør for å hente ut de 201 hestekreftene. Rødmerket var plassert helt oppe ved 8000 omdreininger, så bilen egnet seg bedre på bane enn i bytrafikken.

LES: Vår prøvekjøring av Honda Civic Type R

TEST: Festdag på lekeplassen

Høsten 2010 stoppet produksjonen opp, bilen innfridde nemlig ikke utslippskravene i EU5 og kunne dermed ikke selges i de fleste europeiske markeder.

Men nå ser det ut til at Honda-entusiaster har noe nytt å se frem til. Denne bilen er nemlig observert i nærheten av Nürburgring.

På tross av kamuflasjen kan vi se fire fete eksosrør, en lav front med store luftinntak og en kraftig bakvinge. I tillegg skimtes røde bremsecalipere gjennom luftige spesialfelger.

Nye Civic Type R blir vesentlig kraftigere enn modellen den erstatter, vi kan forvente rundt 300 hester. Den blir nok ikke like hysterisk som forgjengeren, for den nye får pustehjelp fra en turbo som nok vil sørge for bra med moment også ved lavere turtall.

Ifølge våre spionfotografer hadde Honda-ingeniørene med seg noen heftige konkurrenter som benchmark under testingen – som Opel Astra OPC, Ford Focus RS500 og Renault Megane RS Trophy.

Vi får neppe se en ny Civic Type T på Frankfurt-utstillingen neste måned, men kanskje dukker den opp i Genève våren 2014?

Powered by Labrador CMS