Renault Clio
Renault Clio
Renault Clio
Renault Clio
Renault Clio
Renault Clio
Renault Clio
Renault Clio
Renault Clio
Renault Clio
Renault Clio
Renault Clio
Renault Clio
Renault Clio
Renault Clio
Renault Clio
Renault Clio
Renault Clio
Renault Clio
Renault Clio
Renault Clio

Ny Clio kommer første kvartal

Når tredje generasjon Renault Clio er klar for det norske markedet om et halvt års tid, satser den norske importøren på å erobre 5 prosent av markedsandelen i segmentet, det vil si at de regner med å selge 700-800 biler årlig.

Publisert Sist oppdatert

Ettersom bilen ikke er på plass hos forhandlerne før i februar/mars, er ikke prisene klare ennå, men regn med at startprisen vil ligge i nærheten av 175.000 kroner med 1,2-liters bensinmotor (75 hk) under panseret. De endelige prisene vil ikke bli klare før etter årsskiftet.

Større og sikrere
Det er en vesenlig større Clio vi får stifte bekjentskap med, for eksempel er akselavstanden økt med drøyt 10 cm, og dermed har Clio like lang akselavstand som Volkswagen Golf. Dette har blant annet kommet bagasjeplassen til gode, i det bakrommet nå rommer 288 liter, det vil si 33 liter mer enn før. Clio kan skryte av å ha oppnådd høyeste ranking, fem stjerner, i EuroNCAP-kollisjonstesten. Selv om Renault fokuserer på sikkerhet, hører ikke ESP med til standardutstyret.

Utvendig lengde holder seg fortsatt under 4 meter, så vidt. Med 399 cm har Clio vokst 22 cm i lengden, mens den har lagt på seg ca 6 cm i både bredde og høyde. Motorprogrammet vil i Norge i første omgang omfatte 1,2- og 1,4-liter bensinmotor med henholdsvis 75 og 98 hk, samt 1,5-liters dieselmotor med 68 hk. Motorene er kombinert med femtrinns manuell kasse, men en automatisk/manuell AMT-kasse kommer i løpet av første halvår 2006.

Liten storbil
Under det første møtet med den nye bilen, på italienske veier denne uken, erfarte vi at fjæringen og hjulopphenget er meget kompetent. Den forholdsvis lange akselavstanden bidrar til et snev av storbilfølelse. Rattet har fireveis regulering, og sammen med førersetets reguleringsmuligheter er det lett å finne en behagelig sittestilling. Her bidrar en god fothviler til at venstrefoten finner seg til rette, samtidig som høyrebenet får akseptabel sidestøtte mot midtkonsollen.

Den elektriske styreservoen er det fortsatt vanskelig å venne seg til når vi kjører Renault-produkter. Styrefølelsen er ikke den beste samtidig som rattbevegelsene blir litt ”hakkete rundt nullpunktet. Med standard dekkdimensjon 185/60 R15 (Dunlop SP Sport) fremsto bilen som meget stillegående, men det var merkbart mer hjulstøy da vi kjørte en mer sportslig oppsatt versjon med 50-profil dekk på 16-tommers hjul.

Powered by Labrador CMS