Mercedes-Benz CLS

Med CLS vil Mercedes lokke nye kunder til merket – men flest kommer de nok til å rekruttere fra egne rekker.

Publisert Sist oppdatert
CLSCLS

CLS
CLS

Først publisert i BIL 10 - 2004.

BMW og Mercedes har valgt forskjellige løsninger for sine fullvoksne luksuscoupéer. 6-serien har den klassiske utformingen med to dører, mens CLS vil appellere til den kompromissløse som ønsker komfort for fire med hver sin dør, kombinert med sportslige kjøreegenskaper.

CLS-Klasse tilbys ved lanseringen med tre motorvalg, alle bensindrevne. 7G Tronic gearkasse er standard i de to “minste”, mens AMG benytter sin 5-trinns Speedshift kasse med knapper på rattet. I løpet av høsten vil også en 320 CDI-versjon presenteres for de som foretrekker diesel.

Å kjøre CLS blant designinteresserte i Roma var en interessant opplevelse, og det var trangt mellom scooterne som kjørte foran og bak oss for å beundre kreasjonen i alle mulige vinkler.

Motorene i CLS 350 og 500 er begge svært trekkvillige og dynamiske, og selv om CLS 500 byr på det beste lydbildet er det liten grunn til å skru opp musikkanlegget for å overdøve brummingen fra V6-motoren i 350-modellen. Selv 18-tommers felger med brede dekk i 40-profil gir minimal hjulstøy inne i bilen takket være en rekke støydempende tiltak i konstruksjon og hjuloppheng.

Bak rattet finner en hver sjåfør seg vel til rette i svært komfortable seter med trinnløs elektrisk regulering og med ditto skinntrukket ratt. Selv i baksetet sitter to personer på 180 cm komfortabelt i hvert sitt separate sete, men de små vindusflatene begrenser utsikten, noe som også gjelder skrått bakover fra førersetet og som kan gjøre bilen vanskelig å parkere i trange omgivelser. Bilene som skal selges i Norge har meget høyt utstyrsnivå, noe som bl.a. inkluderer skinninteriør og bi-xenon lykter med aktive kurvelys.

Veien var kort fra konseptbilen CLS Vision som ble avduket på Frankfurt-utstillingen i 2003 til den serieproduserte modellen som er på norske hender innen årets utgang. Bertel O. Steen har allerede solgt de knapt 30 bilene de får fra fabrikken i år. Neste år er planen å selge 50, fullt mulig ved at noen kunder vil ta steget opp fra E-Klasse mens andre lar CLS overta for S-Klassen de kjører i dag. BMW, som hittil i år har levert ut 20 biler i 6-serien, vil nok også merke at de har fått en ny konkurrent.

Dette er nye Mercedes-Benz CLS:

Lengde: 491,3 cm. Bredde: 187,3 cm. Høyde: 140,3 cm. Akselavstand: 285,4 cm. Bagasjeromvolum: 505 liter. (VDA). Tankvolum: 80 liter.
Forbruk i følge 99/100/EU.


Powered by Labrador CMS