Mitsubishi Colt ClearTec
Mitsubishi Colt ClearTec
Mitsubishi Colt ClearTec
Mitsubishi Colt ClearTec
Mitsubishi Colt ClearTec

Ny Colt ClearTec

Neste uke lanserer Mitsubishi sin Colt ClearTec i Norge. Dermed får de sin hittil gjerrigste småbil på markedet.

Publisert Sist oppdatert

Mitsubishi har fått mye PR rundt sin lille i-MIEV, elbilen som har vært på Norgesbesøk i noen måneder og som på sikt blir tilgjengelig for salg her.

Nå lanserer Mitsubishi sin hittil mest miljøvennlige småbil, Colt ClearTec, med teknologi vi etter hvert har blitt kjent med fra flere produsenter.

Bilen tilbys med to alternative bensinmotorer på henholdsvis 1,1 og 1,3 liter. Begge skal klare seg med et forbruk på rundt halvliteren på mila, tilsvarende et CO2-utslipp på hhv. 115 og 119 gram per kilometer.

Blant standardutstyret inngår bl.a. cruise control, multifunksjonsratt samt flere praktiske oppbevaringsrom. Rimeligste modell får en pris på kr 135.900, og enkelte av modellene har et avslag på kr 15.000 under lanseringen.

Elementer som bidrar til redusert forbruk er auto stopp/start, dekk med lav rullemotstand, optimert gearutveksling, regenerering av bremsekraft samt andre elementer.

Til sammen bidrar dette til å presse bilene under den magiske utslippsgrensen på 120 g/km. Dermed slipper man unna CO2-andelen av engangsavgiften, og i tillegg reduseres den totale avgiften med kr 500 per gram redusert utslipp.

Powered by Labrador CMS