Nok en elbil klar for bestilling

Nå begynner det å bli mange reservasjonslister å forholde seg til. I dag åpner Opel sin, for nye Corsa e. Om du heller vil ha en Ampera kan du vel nærmest spasere inn i butikken og hente den.

Publisert Sist oppdatert

37 år etter at Opel lanserte Corsa, kommer den nå for første gang i en helelektrisk utgave. Den har en oppgitt rekkevidde på 330 kilometer etter WLTP-standarden.

Les også: Prisreduksjonen som måtte komme

Hurtiglading sørger for at batteriet på 50 kWh kan lades til 80 prosent av kapasiteten på 30 minutter. Status og styring av ladingen kan gjøres på din smarttelefon via MyOpel-appen.

Elmotoren på 100 kW (136 hk) og maks dreiemoment på 260 Nm, gjør at nye Corsa bruker 2,8 sekunder fra 0-50 og 8,1 sekunder til 100 kilometer i timen.

Teknologi for alle
– Opel fortsetter å demokratisere teknologi ved å inkludere utstyr og sikkerhetssystemer som vanligvis bare har vært tilgjengelig i større og dyrere biler, sier Johnny Danielsen, merkesjef for Opel hos Bertel O. Steen.

Et avansert kamerasystem sørger sammen med radar og sensorer for å forsyne de avanserte førerassistansesystemene med oppdatert informasjon om hva som skjer rundt bilen.

Lys har lenge vært viktig for Opel, og nye Corsa er den første ut i småbilklassen som blir tilgjengelig med de adaptive og blendingsfrie IntelliLux LED-matrix-lysene.

Kompakt og sikker
Nye Opel Corsa viderefører sportslig design og kompakte utvendige dimensjoner fra tidligere generasjoner.

Taklinjen er senket med 4,8 centimeter sammenlignet med forgjengeren og sitteposisjonen er senket med 2,8 centimeter. Tyngdepunktet er også lavere enn tidligere og bidrar til mer dynamiske kjøreegenskaper.

Nye Opel Corsa-e kan reserveres på reserver.opel.no/corsae mot et fullt refunderbart depositum på kr 2.120. Det er "hele" 12 kroner mer enn du må betale for å stå på venteliste for tvillingbroren, Peugeot e-208. Og så burde jeg selvsagt ha husket at anledningen er at Opel fyller 120 år som bilprodusent. Men heldigvis minnet PR-sjefen meg på det nå.

Powered by Labrador CMS