Prisgunstig Nubira stasjonsvogn

Daewoo Nubira stasjonsvogn er leveringsklar fra neste måned. Er du ute etter en velutstyrt stasjonsvogn til under kr 200.000 er dette et alternativ du bør vurdere. Men vil du ha den med Daewoo-logo må du skynde deg.

Publisert Sist oppdatert

Mens Pininfarina og Giugiaro sto for utformingen av henholdsvis Nubira sedan og kombikupéen Lacetti, er stasjonsvognen formgitt i Daewoos eget designsenter i Bupyong i Korea. Samtlige modeller deler for øvrig plattform og en rekke komponenter.

I Norge skal bilen selges i én utstyrvariant med betegnelse SX og en 1,6-liters motor på 109hk. Siden vil det også komme en dieselvariant, men ikke før alle Daewoo-modellene har skiftet navn til Chevrolet i februar 2005 (se egen artikkel).

Nubira stasjonsvogn får et høyt utstyrsnivå som blant annet omfatter manuelt klimaanlegg, kjøleboks i hanskerommet, solbrilleholder og høyde/lengdejusterbart ratt. Fire kollisjonsputer og fem nakkestøtter er standard sammen med 40/60 nedfellbar bakseterygg som gir et bagasjerom på fra 400 til 1410 liter.

Bilene blir videre utstyrt med antispinn samt skivebremser foran og bak med 4-kanals ABS og EBD (elektronisk bremsekraftfordeler). Blant komfortdetaljene nevner Daewoo elektriske vindusheiser foran og bak, elektrisk oppvarmede og regulerbare speil, radio med CD-spiller og seks høyttalere samt fjernstyrt sentrallås.

Nærmeste konkurrenter til Nubira stasjonsvogn i størrelse blir Octavia og Volvo V50. Den er dermed større en både Golf og Corolla og gir mye bil for pengene.

Powered by Labrador CMS