Amerikansk optimisme på hjul

Vi har allerede presentert to av de konsepter Chrysler pakket ut på Detroit-utstillingen. Det tredje er ikke mindre spennende.

Publisert

Gammelt og nytt
”Bilen er designet for familier”, sa Thomas. ”Som en blanding av gammelt og nytt. For mens de tidligere amerikanske sedaner var kjent for sin rommelighet og passasjerkomfort, er det i dag mer fokus på ytelser, design og luksus. Likevel er plass og komfort fortsatt viktige faktorer.

Passasjerene sitter høyt i bilen for best mulig oversikt, og baksetepassasjerene er plassert høyere enn de som sitter foran. Den omvendt bøyde A-stolpen og den manglende B-stolpen øker utsikten for passasjerene.

Jukebox og Diner
Interiøret i Super8 Hemi har hentet mye inspirasjon fra 50-tallet. Her oser det Jukebox og Diner. Instrumentene har sine røtter i denne epoken men inneholder selvsagt alt det du forventer å finne i en ultramoderne bil med både Internett og underholdning for fører og passasjerer – selvsagt stemmestyrt. Stemmestyrt er også bilens audiosystem, klimaanlegg og telefon i tillegg til et sikkerhetssystem knyttet til førerens moderne hjem. Setene simulerer ”sofaene som var så populære på 50-tallet, men fører og passasjer kan selvsagt justere sitt sete individuelt.

Baksetepassasjerene kan via LCD-skjermer innfelt i forseteryggene følge med på hvor langt de er kommet på ferden og hvor lenge det er til dere er ved målet. En smart finesse for deg med barn som stadig skriker: Er det lenge til vi er fremme? Nå kan du spørre barna i stedet. Selvsagt har Super8 Hemi satellittradio som gir deg musikk og nyheter fra mer enn hundre valgfrie stasjoner under veis.

Bilens fysiske mål er 4,72m (L) x 1,88m (B) x 1,43m (H). Den har en vekt på 1633kg og er utstyrt med digre 22-tommers felger og brede dekk. En spennende fremtidsvisjon fra Chrysler!

Bilde fra introduksjonen
Bilde: Super8 Hemi rulles ut i Detroit
Stort bilde forfra
Stort bilde bakfra
Stort bilde fra siden
Bilde: Interiør
Bilde: Dashbord
Bilde: Super8 Hemi o klassisk miljø

Av Terje Ringen – bilnorge.no

Powered by Labrador CMS