Ford ser 50 år tilbake med Forty-Nine

Søndag avduket Ford nok en konseptbil basert på sine nye T-Bird. En nydelig coupé kalt Forty-Nine.

Publisert

Dragrace ned Memory Lane
Nyheten er laget for å ta med amerikanere på et ”sentimentalt dragrace ned Memory Lane. ”Konseptbilen smelter sammen trekk fra mange av de modellene som fantes på 50-tallet med elegante former fra store italienske designere, som for eksempel Ghia, sa designsjef J. Mays da han sammen med president Jacques Nasser avduket bilen på Detroit utstillingen søndag.

På tross av sitt nostalgiske preg er Forty-Nine en ultramoderne bil hvor hele taket er produsert i glass, og den er utstyrt med moderne lysteknikk både foran og bak. Interiøret er også hypermoderne med nostalgiske trekk. Senterkonsollen som strekker seg langs hele kupéen gir karosseriet ekstra stivhet samtidig som den inneholder gearspak og ventilasjon til både for- og baksetepassasjerer. Svart og rødbrunt lær dominerer den rommelige kupéen sammen med detaljer i børstet metall.

Funksjonelt interiør
Instrumenter og innstillingsfunksjoner er ultramoderne samtidig som de forsterker det nostalgiske preget. På rattet sitter betjeningsorganer for cruise-kontroll og audioanlegg i en ring. En detalj som minner om de gamle horn-ringene som var så populære på 50-tallet. Audio-anlegget er selvsagt hypermoderne med CD-skifter, strategisk plasserte høyttalere og en 200 watt forsterker.

Motormessig er Forty-Nine utstyrt med samme motor som T-Bird, noe et forkrommet symbol med teksten ”Powered by Thunderbird gir uttrykk for. En 3,9-liters V8’er med 32 ventiler sørger for at bilen har tilstrekkelig med krefter.

Og siden Ford drister seg til å sette en retro T-Bird i produksjon er de vel modige nok til å lage denne også? Vi kan i alle fall håpe!

Bilde: Ford-president Nasser foran en original Ford 49-modell
Bilde: Ford Forty-Nine avdukes av J. Mays
Stort bilde forfra
Stort bilde bakfra
Stort bilde fra siden
Stort bilde ovenfra
Stort bilde av grill
Stort bilde av hekk
Bilde: Detalj av frontparti
Bilde: Interiør foran
Bilde: Interiør bak
Bilde: Førermiljø
Bilde: Dashbord med ur

Av Terje Ringen – bilnorge.no

Powered by Labrador CMS