Mazda fortsetter å rotere

I Tokyo har Mazda hatt sin lokale årsavslutning-pressekonferanse. Der fikk de fremmøtte se en skisse av en sports-saloon som Mazda-sjefen karakteriserte som enda et skritt nærmere produksjon.

Publisert

At den også var utstyrt med en rotasjonsmotor, Mazdas personlige utvikling av den opprinnelige Wankelmotoren, gjorde den ikke mindre spennende.

På årets siste Mazda-pressekonferanse kunne Mark Fields, Mazdas Ford-innsatte president, fortelle de fremmøtte at den 9. januar skulle de dra lakenet av den nye RX Evolv-prototypen, ”som er enda et skritt nærmere produksjon”.

Den skal ha samme hk-tall som dagens turboladede rotasjonsmotorer derfra, men siden motorkonstruktørene nå har utviklet en ny generasjon RENESIS-rotasjonsmotorer, får man disse hestene med meget lavere utslipp, og med sterkt redusert forbruk.

Fields avsluttet med et tilbud som er vanskelig å avslå: ”Jeg kommer selv til å være til stede ved avdukningen av bilen på Detroit-utstillingen, og håper mange av dere vil komme dit og ta del i vår begeistring”.

Stort skisse av Mazda RX Evolv prototype

Av Jon Winding-Sørensen – bilnorge.no

Powered by Labrador CMS