To Mitsubishi-konsepter til Detroit

Vi har tidligere takket Mitsubishi fordi de var sa tidlig ute med informasjoner om hva de skulle vise på Detroit-utstillingen. Nå viser det seg imidlertid at de bare fortalte halve historien, de skal presentere ikke en, men to, forskjellige konsepter.

Publisert

Begge bilene er opplagte MA-biler (Multi Activity), og absolutt i den sportslige ende av SUV-skalaen. Det er vel derfor sannsynligvis at Mitsubishi har valgt et såpass sprøtt navn som RPM 7000 også, 7000 revoultions per minute, det høres jo ganske flærr ut, og indikerer sannsynligvis at det ikke akkurat er noe diesel ombord.

Dette er den fjerde bilen i en serie konsepter, designet i Mitsubishis avant garde studio i Cypress, California, som er vist i Detroit. Fellesnevneren er at alle skal gi et svar på spørsmålet om ”åffer kanke en virkelig sportsbil også være praktisk og gi plass til både passasjerer og bagasje? Av en eller annen grunn insisterer Mitsubishi, nok en gang, å fortelle oss at dette er nok et eksempel på fabrikkens ”geo-mekansike design!

Skal vi da fortsette svadaen med at ”den orange lakken er inspirert av den rødglødende eksosmanifolden på verdens racerbiler eller skal vi gå over til litt tekniske detaljer?

Motoren er på 315 hester og bruker en turboladet motor. Kreftene overføres til asfalt eller grus gjennom Mitsubishis Active Control Transfer system, allhjulsdrift med trinnløs dreiemoment-avlevering. 19 tommers felger, i USA er dekkene V-merket. Fire personers strømlinjecoupé eller to-seter med åpent bagasjeplan.

Da er ASX litt mer ned på jorden, og kan utmerket godt være grunnlag for en ny produksjonsmodell. Den ligger litt tettere opptil det som er aktuelt i dag, noe navnet også forteller om. ASX skal bety Active Sports Crossover, og crossover er vi alle enige om er den nye modellbetegnelsen for denne type biler. Sportslig undertone, litt frika styling, MPV-interiør, firehjulsdrift med begrensede terrengegenskaper og limousineplass for fire.

Luksus, komfort, og et flatt gulv blir fremhevet som spesialiteter her. Sammen med MMCS-systemet, Mitsubishis eget kommunikasjonssystem med navigasjonsegenskaper.

Er du i Detroit onsdag den 10. januar, så juks til deg et pressekort og gå på Mitsubishis pressekonferanse klokka 12.00. Der skal begge konseptene presenteres.

Stort bilde Mitsubishi RPM 7000
Stort bilde Mitsubishi ASX

LES OGSÅ: Sportsbil eller SUV? Ja visst, sier Mitsubishi

Av Jon Winding-Sørensen – bilnorge.no

Powered by Labrador CMS