Saturn Sky
Saturn Sky
Saturn Sky
Saturn Sky

Dette er Opels nye sportsbil

Opel lanserer neste år en splitter ny kabriolet med bakhjulstrekk. På bilutstillingen i Detroit viser GM for første gang Saturn Sky og bekrefter at bilen også skal komme som Opel, Vauxhall og Holden.

Publisert Sist oppdatert

Sky blir den nye konsern-kabrioleten og det kan bli produksjon av bilen i Europa. Trollhättan kan bli stedet der bilen skal bygges. Innen utgangen av mars skal GM bestemme om det blir Trollhätan eller Russelsheim i Tyskland som blir den store Opel-fabrikken i Europa. "Taperen" skal trolig bygge spesialbiler - inkludert den nye Sky kabriolet.

Opel har også en rekke andre nye bilmodeller på trappene.

Ny Zafira vises på bilutstillingen i Geneve med salgsstart i Norge etter sommerferien. Opel har spesielt vektlagt ny innredning.

Vectra oppgraderes mot slutten av 2005. Det samme er tilfelle for Signum.

Opel lover at det i 2006 skal komme en ny SUV, og innen GM er det en rekke modeller å velge blant. Opel skal bygge den nye SUV i Europa og mange av komponentene (bl.a. drivverk) vil komme fra Opel. Når Opel kommer med en ny SUV, vil de tette igjen et stort hull i sitt produktprogram.

GM satser stort på å beholde sin ledelse som verdens største produsent av biler. De trues nå av Toyota som er nummer to i verden etter at de i fjor passerte Ford. Toyotas mål er 15 prosent av verdens bilsalg. Når de oppnår dette tallet er de større enn GM.

Powered by Labrador CMS