C30 får klare trekk fra 3CC

Volvo C30

Volvo C30

Volvo C30

C30 får klare trekk fra SCC

15 sekunder Volvo C30. Fanget!

Under sin pressekonferanse i Detroit, som nesten ingen var på fordi det eneste nye man ventet der var en lunch, og den fikk man gratis andre steder også, viste de en 15 sekunders videosnutt av den omtalte C30. Her er noen stills derfra.

Publisert Sist oppdatert

Det er utstillingens egen nettside som har fanget et par av disse ganske spennende øyeblikkene. For det er ikke hver dag Volvo forteller at de skal ned et segment eller to. 20 cm kortere enn en S40 og bygget for markeder både i Europa og Amerika – hvilket i praksis vil si at den blir tilgjengelig for hele verden.

C1 plattformen under selvfølgelig, samme som bl.a. Mazda3, med plass for fire passasjerer bak frontruta og fire eller fem sylindere foran. Det er heller ikke noen tvil om at denne bilen skal hjelpe den svenske Ford-filialen med å nå målet på 600.000 biler/år ganske snart.

Og dersom det skulle være noen tvil, kvalte Hans-Olov Olsson den tvilen da han sa at bilen ville bli minst like sikker som sine større søsken. ”Hos Volvo kompromisser vi ikke på sikkerheten sa han på sin engelsk, som er kvadratkilometer mindre interessant enn den hans kollega hos Saab presterer.

Disse tre stillbildene forteller oss at her er det trekk både fra SCC-prototypen (den du så på Lillestrøm i november) og fra den amerikansk-utviklede 3CC prototypen.. Profilen ser egentlig ganske lekker ut, panseret forteller ingenting og hekken, med baklysene høyt oppe på skulderpartiet gir inntrykk av at designet er enda mer bolet Volvo enn de opprinnelig ganske spreke Peter Horbury-linjene skulle få lov til å utvikle seg til.

Men jeg gleder meg til denne modellen. Hvis de greier å legge inn dynamiske egenskaper like gode som Ford Focusene sine, eller bedre, sammen med tradisjonelle Volvo-verdier, er vil tilbake til 544 Sport. For dere som ikke aner hva jeg snakker om: den var en åpenbaring!

Og siden dette stykket er fullt av sideordnede bemerkninger kan jeg kanskje, hr. redaktør, få lov til å legge til at jeg ser frem til at Volvo viser en konseptbil de kaller 10 CC. Noen av dere vil huske åpningsnumrene fra en av skivene som gikk: ”Un Nuit A Paris I. One Night in Paris II. The Same Night in Paris III. Og: Later that Same Night IV.

Tenk hvilket lanseringselskap det vil kunne bli.

Powered by Labrador CMS