Dunlop med egen superbil

En av de morsomste bilene ingen noensinne så på årets Detroit-utstilling var Stinger. Spesialprodusert av Dunlop for deres nye superdekk Direzza DZ 101. Men den fantes bare i 2D.

Publisert Sist oppdatert

Dunlops egen beskrivelse er at de har gjort et aldeles fabelaktig dekk. Et dekk for, som de sier, bil-junkies. Og for virkelig å fremheve dets egenskaper trengte de bil-junkie-bilen. Slik de så den for seg fantes den ikke, så dermed dukket Stinger opp.

Det du ser er street roddernes våte drøm, komplisert reprodusert i plakatformat (til $4.95 hvis du bestiller den fra www.dunloptires.com). Og det er den kanskje verd, for når man leser den 7-trinns arbeidsbeskrivelsen forstår man at her ligger det mye innsats.

Først vanlig penn og blyant. Så bruker man et modelleringsprogram til å oversette skissene til en 3D datafigur. Derpå går man løs på detaljene og legger på alt, skygger, lykter, strips, grill, vindusviskere, alt som gjør den til en bil.

Derpå er tiden inne for å sende en toppfotograf ut på gata for å fotografere det miljøet der Stinger nå omhyggelig manipuleres inn. Nå er vi i gang med trinn fem, som er høylysavdelingen. Her skal hjulene skinne og lakken glinse, og det skal passe med lyset i for- og bakgrunnen. Komplisert.

Derpå må grafikken foredles for å skape ekstra dybde og skarphet i bildet. Noen av detaljene tok inntil 16 timer å fullføre. Siste trinn er siste trinn. Avslutning der man legger siste hånd på det som man synes det må gjøres noe med. Mange ting du og jeg aldri vil legge merke til.

Men for cyber-kunstneren bak verket, Max Ulichney var det verd hver time han jobbet. ”Dette er mitt største CG-prosjet til nå”, sier Max, som har holdt på med abstrakte bil-tegninger på skjerm i snart ti år. ”Jeg er skikkelig takknemlig for at jeg fikk lage dette, og tør nesten ikke tenke på hva de finner på neste gang”

Kanskje de finner på å bygge den?

(For ordens skyld: CG = Cyber Graphics).

Powered by Labrador CMS