Dodge Viper Coupé
- Bakfra
- Bakfra
Dodge Viper Coupé
- Forfra
- Forfra

Ikke akkurat egnet for norske landeveier
Ikke akkurat egnet for norske landeveier
Dodge Viper Coupé
- Fra siden
- Fra siden

Dodge Viper som rendyrket racer

Dodge Viper har dominert de forskjellige klasser innen GT racing siden den debuterte i 1995. Nå har Dodge utviklet en ny løpsbil som har til hensikt å dominere serien i mange år fremover.

Publisert

”Ideen kom fra eiere av Vipere som benytter bilene sine til baneracing. Dessuten fikk vi henvendelser fra forskjellige løpsarrangører som gjerne ville at Viper fortsatt skulle bli å finne på banen”, sier Direktør John Fernandez i DaimlerChrysler Performance Vehicle Operations.

Dodge regner med å bygge 25 eksemplarer i første omgang, men de har mulighet for å lage flere dersom etterspørselen tilsier det. Planene inkluderer teknisk støtte ved større arrangement og deler skal tilbys over hele USA.

Motormessig utstyres bilene med en 8,3-liters V10 med godt over 500hk. Det gjør at 0-100 km/t går unna på snaue 4 sekunder og 0-100 miles på 9,2. Toppfarten er på drøye 300 km/t og de solide bremsene i racingutgaven skal klare en bremselengde fra 100 km/t på 27 meter. Da utsettes føreren for 1,25G.

Dodge har mye å leve opp til når de skal erstatte en bil som har vunnet så mye som gamle Viper. Fem internasjonale mesterskap har den tatt, 2 ganger det amerikanske Le Mans mesterskapet (1999-2000) og 3 ganger FIA GT mesterskapet (1997-1999). I tillegg har den høstet laurbær på klassiske arenaer som Daytona og Le Mans.

Powered by Labrador CMS