Dodge Nitro
LOAD 'N Go
Dodge Nitro

Dodge Nitro

Dodge Nitro

Dodge Nitro

Dodge Nitro

Dodge Nitro

Dodge Nitro

Dodge Nitro

Dodge Nitro

Dodge Nitro

Dodge Nitro

Dodge Nitro

Dodge Nitro

Dodge Nitro

Dodge Nitro

Neste Dodge for EU

Dodge i USA har lansert sin nye Nitro. Den kommer til Europa neste år, og kan godt finne veien Norge.

Publisert Sist oppdatert

Du har møtt den som konseptbil her på BilNorge, først i forbindelse med Chicago-utstillingen i fjor vår og deretter, sist høst, da Chrysler-konsernet bekreftet at den gikk til produksjon.

Jeep-slektning
Nitro skal bygges sammen med en rekke Jeep-modeller i Toledo, Ohio. Den skal baseres på en ny plattform som også skal benyttes av neste generasjon Cherokee, og den er noe større enn en del av bilene den skal konkurrere mot, som Toyota RAV4, Honda CR-V etc.

I USA skal Nitro leveres i tre utstyrsnivåer med to alternative V6-motorer, en 3,7-liter med 210 hk og en 4,0-liter som yter 255 hester. Tre forskjellige gearkasser tilbys avhengig av motor og amerikanske kunder kan bestille bilene med 4x2 eller 4x4 drift.

Uttrekksgulv
Standard på enkelte modeller er en ny Chrylser-gruppe spesialitet med betegnelse LOAD ’N GO ™ hvor gulvet i lasterommet kan trekkes ut ca 45 centimeter og bære gjenstander som veier inntil 180 kg for å lette inn- og utlasting.

Informasjonssjef Henning Larsen hos Chrysler Norge forteller at Nitro kan være aktuell for Norge neste vår dersom den får såkalte World Engines – 4-sylindrede bensin- og dieselmotorer som passer langt bedre for Norge enn de kratige US-motorene.

Larsen forteller videre at første nye Dodge-modell for Norge er Caliber som er på plass til sommeren. Den tar opp konkurransen med modeller som Golf Plus og vil bli priset fra ca 250.000 kroner. Han minner oss også om de mange nye Jeep-modellene som snart finner veien til våre breddegrader – noe du kan lese mer om i vår omtale fra Detroit.

Powered by Labrador CMS