DS vil til gamle Citroën-høyder

Selv om de franske merkene i dag er mest kjent for nøkterne biler, har landet stolte biltradisjoner å se tilbake på. Nå vil Stellantis bringe fransk luksus tilbake for å høyne statusen til DS.

Publisert

Klassikere som Delahaye, Talbot Lago og Facel Vega er fortsatt våte drømmer for samlere verden rundt, og Citroën DS skilte seg ut på luksus- og komfortfronten på 1950- og 60-tallet. Denne posisjonen ønsker DS nå å ta tilbake.

Det som startet som en modellrekke under Citroën-paraplyen i 2009 ble eget merke i 2015, og selv om den store suksessen så langt har uteblitt, prøver DS fortsatt å yppe seg mot etablerte premium-merker som Audi, BMW og Mercedes.

I dag har DS fire modeller – crossoverne DS 3 og DS 7, samt nylig lanserte DS 4 og luksussedanen DS 9. Av disse er det kun DS 3 og DS 7 Crossback som selges i det norske markedet – førstnevnte som ren elbil og sistnevnte som ladbar hybrid.

Nylig lanserte DS 4 tilbys med hybrid drivlinje, så kanskje også den finner veien til Norge etter hvert.

I fjor vår presenterte DS et spennende konsept som skulle stått utstilt på den avlyste Genève-utstillingen. Man kan trygt si at DS 9 Aero Sport Lounge skilte seg ut med ukonvensjonell design.

DS har ikke sagt noe konkret om eventuell produksjon, men det er lett å se for seg denne som utgangspunkt for en fremtidig toppmodell fra merket som ønsker å skille seg ut og fremstå som det mest luksuriøse i Stellantis-familien.

Det har vår belgiske illustratør gjort gjennom renderingen du får eksklusiv tilgang til her på BilNorge.no.

Om bilen settes i produksjon får den trolig betegnelsen DS 9 Crossback. Den må defineres som en crossover, men har som nye Citroën C4 mer sedan enn SUV i seg og er vesentlig lavere enn en SUV.

Konseptbilen hadde en lengde på nesten fem meter og sto på 23-tommers hjul (de blir garantert mindre). Lengden kombinert med en akselavstand på rundt tre meter vil sørge for rikelig med innvendig plass og komfort.

Nye DS 4 kan nok også gi en god pekepinn på hvordan en produksjonsbil vil se ut om den kommer på markedet som ren elbil med lang rekkevidde – trolig i 2023 eller 2024.

Powered by Labrador CMS