Fra 3. juni til 1. september skjer det omfattende veiarbeider på E18 gjennom Oslo. Det blir bare ett kjørefelt i hver retning mellom Sjølyst og Bygdøy, opplyser Statens vegvesen. Forsikringsselskapet If frykter kø og kaos i begge retninger, som her på Vækerø.

Veiarbeid i hele sommer

If: - Her forventer vi bulkekaos

Veiarbeider på en av Norges mest trafikktette strekninger kan føre til kø, kaos og kollisjoner, mener forsikringsselskapet If.

Publisert Sist oppdatert

Bygdøy- og Sjølystlokket i Oslo skal oppgraderes sommer og høst 2023, opplyser Statens vegvesen. Fra 3. juni til 1. september vil det være døgnkontinuerlige arbeider på E18 mellom Sjølyst og Bygdøy. Det blir bare ett kjørefelt i hver retning mens arbeidene foregår.

Venter flere påkjørsler bakfra

– Her blir det både propp og flaskehals! Det kommer til å bli endeløs kø på E18 både østover og vestover, og biler som tar omveier via det lokale veinettet. Kort forklart ligger det an til trafikalt kaos. Vi venter derfor at det vil skje en økning i antallet påkjørsler bakfra i kø i perioden, sier kommunikasjonssjef Sigmund Clementz i forsikringsselskapet If.

Han minner om å holde god avstand til bilen foran.

– Antakelig får gater og veier på blant annet Frogner, Skøyen, Bestum, Sjølyst og Vækerø mer trafikk av sjåfører som prøver seg på alternative ruter med bilen. Likeså på Ring 3, der det blir skiltet omkjøring. Endringene i de vante trafikkmønstrene kan øke risikoen for ulykker og kollisjoner, understreker han.

If ber bilister vise ekstra hensyn på lokalveiene, der det er mange myke trafikanter: gående og syklister

Statens vegvesen ber trafikanter om å endre reisevanene, og oppfordrer folk til å la bilen stå og benytte seg av alternative transportmetoder som kollektivtransport, sykkel eller gange.

Peker på hjemmekontor

– Kanskje det er i sommer planene dine om å begynne å sykle til jobben kan bli satt ut i livet? Sykling til arbeidet kan trolig bli et nødvendig alternativ for mange, i stedet for å stange i køen morgen og ettermiddag, sier Sigmund Clementz i If.

Dersom du må kjøre, oppfordrer Statens vegvesen til å velge andre ruter, samt unngå rushtidene.

– Etter pandemien er det blitt lettere å jobbe hjemmefra for mange. Hvis du har mulighet til å gjøre dette i jobben, er jo hjemmekontor også et alternativ, sier kommunikasjonssjefen i If.

Powered by Labrador CMS