Store forskjeller innen infotainment

Alle vet at det er viktig å holde fokus på veien for å unngå ulykker, men ifølge en fersk undersøkelse er det lettere å bli distrahert i noen biler enn andre.

Publisert

I England forårsakes hvert år over 12.000 bilulykker av en form for forstyrrelser eller distraksjon, ifølge advokatfirmaet The Compensation Experts.

Det er et kjent fenomen at mange ulykker skyldes teksting eller annen uvettig bruk av mobiltelefonen under kjøring. Men det er også en viktig faktor hvor enkelt det er å foreta innstilling av viktige funksjoner i bilen.

Basert på en undersøkelse foretatt av What Car har advokatselskapet sett nærmere på 20 bilmodeller.

Testsjåførene skulle rangere bilene basert på hvor enkelt det er å foreta følgende operasjoner:

  1. Justere klimaanlegget opp med 2 grader
  2. Øke viftehastigheten 2 steg
  3. Med en 20 mile lang rute lagt inn i navigasjonssystemets hovedside, gå til kartet og zoome ut så man ser hele ruten
  4. Stoppe ruteveiledningen
  5. Med radioen innstilt på Virgin Radio DAB og infotainment-skjermen på hjemmesiden, gå til hovedlisten over DAB-stasjoner og bytte kanal til BBC Radio 4
  6. Ved hjelp av stemmeknappen på rattet (hvor den finnes) be bilen finne nærmeste servicestasjon

Bilen som kommer dårligst ut i testen er MG ZS EV som kun oppnår 12 av maksimale 30 poeng. Så mye bedre går det heller ikke med Fiat 500X og Skoda Citigo-e iV som oppnår henholdsvis 14 og 16 poeng.

Høyest score går ikke uventet BMW 3-serie med 28 av 30 poeng, ett poeng mer enn Mercedes CLA og Porsche Panamera. Eneste ikke-tysker som blander seg inn i tetsjiktet er Mazda 3 som får 25 poeng.

Du kan se hele undersøkelsen her

Powered by Labrador CMS