Konklusjon

Publisert Sist oppdatert

Innledning

Månedens testbiler er sparsomme, har gjennomgående høyt sikkerhetsnivå og er forholdsvis komfortable. Småbiler skal nødvendigvis være billigere enn større biler, og på dette punktet er Hyundai Getz uslåelig. Hvis du har 150.000 kroner som tak for din nybilinvestering, er valget enkelt. Her får du en grei småbil hvor så vel design, motorytelse, forbruk og plass ligger på et nivå som det ikke er noen problemer å leve med. Du må godta at du må gi bort litt kjøreegenskaper og komfort for den gunstige prisen.

Fusion byr på mye kjøreglede på grunn av fint gearskift, presis styring og sportslige tendenser – bortsett fra motoren. Høy pris og tradisjonelle seteløsninger er vektige argumenter for at Fusion ikke når til topps i sammenligningen med sine asiatiske konkurrenter.

Yaris har vist seg meget driftssikker og populær etter at den ble lansert høsten 1998. Med 1,3-liters motor kom den ett år senere. Den eneste av testbilene med digitale, midtplasserte instrumenter – noe som frisker opp førermiljøet, men som det for mange tar tid å venne seg til. Plassen er ikke den beste, verken for folk eller bagasje, men fleksibiliteten øker med et baksete som kan skyves 15 cm i lengderetningen. Hvis sprek motor og lavt forbruk står høyt på ønskelisten, er Yaris et naturlig valg.

Jazz overbeviser med sitt gjennomtenkte interiørkonsept, og i vår bedømming av disse testbilene legger vi betydelig vekt på nettopp fleksible løsninger som "gjør småbilen større". Førermiljøets konstruksjon går noe på bekostning av sittekomforten. Jazz viser seg ellers frem med meget akseptable kjøreegenskaper – testlaget er enstemmige i utsagnet om at den er morsom å kjøre. Både objektive og subjektive argumenter ligger derfor til grunn for at Honda Jazz denne gang er vårt førstevalg.

Testerne sier:
Eivind Jamholt Bæra (19): Mitt førstevalg er Jazz. Den er lettkjørt og praktisk, og ser dessuten bra ut. Yaris har sprekest motor, men liten plass. Getz er et aktuelt valg hvis prisen prioriteres. Fusion, dyrest i testen, levde ikke helt opp til forventningene.

Per Haaland (21): Min favoritt er Toyota Yaris,hvor jeg umiddelbart fant meg til rette. Setter pris på den kvikke motoren, og liker den digitale instrumenteringen. Likte sittestillingen og kjøreegenskapene i Fusion, og ville valgt den fremfor Jazz. Hvis lommeboka alene bestemte, var Getz det naturlige valget.

Geir Andreas Wangsmo (32): Jeg plasserer Jazz på førsteplass knapt foran Yaris, på grunn av bra førermiljø og praktisk bakseteløsning. Yaris har sprek motor, gode seter og styrer godt. Fusion er ferskest, men kjennes som den eldste. Getz har kvikk gassrespons, men motoren må jobbes med.

Trygve Bæra (54): En småbil er ofte bil nummer to i familien, og plassen har høy prioritet. Derfor plasserer jeg Jazz på topp, selv om sittestillingen ikke er optimal. Yaris gir høy kvalitetsfølelse og mye kjøreglede. Getz betyr mye bil for pengene, men bagasjeplass og kjørekomfort kunne vært bedre. Fusion faller mellom to stoler, for dyr i forhold til hva den byr av plass, utstyr og ytelser.

LES VIDERE:
- Ford Fusion
- Honda Jazz
- Toyota Yaris
- Hyundai Getz
- Priser og tekniske data

Powered by Labrador CMS