Ford EcoSport
Ford EcoSport
Ford EcoSport
Ford EcoSport

Ford på mobil-kongress

Ford har i dag sluppet detaljer om sin kommende kompakt-SUV, ikke på bilutstillingen i Genève, men på en mobil-kongress i Barcelona.

Publisert Sist oppdatert

Det har selvsagt sine klare årsaker at Ford velger å avduke bilen på en mobil-kongress, og forklaringen heter Ford Sync.

Med Ford Sync kan sjåføren synke sin smarttelefon med bilens audioanlegg og benytte stemmestyring for å hente frem de forskjellige funksjoner i telefonen.

I tillegg sørger Sync Emergency Assistance for å ringe opp et nødnummer og gi instrukser på det lokale språket ved en eventuell ulykke.

Ford EcoSport kommer på markedet mot slutten av året, og blir Fords andre nykommer på SUV-markedet i år etter nye Kuga. Senere kommer også amerikanske Edge, en større og mer luksuriøs modell, i europeisk versjon – dette som et resultat av Fords globalisering.

EcoSport er basert på Fords småbilplattform, den samme som anvendes for Fiesta. Den byr på småbilens drivstofføkonomi kombinert med SUVens fleksibilitet, rommelighet og høye sitteposisjon.

- Bilens rolle er i utvikling. Våre kunder ønsker å trygt kunne benytte samme teknologi i bilen som hjemme, og vår Sync AppLink setter dem i stand til nettopp det, sier Paul Mascarenas, teknisk ansvarlig og visepresident i Ford Motor Europe.

EcoSport skal leveres med moderne drivlinjer, som den prisbelønte 1,0-liters turbo bensinmotoren med 125 hk, en 110-hesters 1,5-liter og en 90-hesters 1,5-liters diesel når den kommer på markedet mot slutten av 2013.

Powered by Labrador CMS