Ford Ka
Illustrasjon: Carparazzi©
Ford Ka
Foto: Carparazzi©
Ford Ka
Foto: Carparazzi©
Ford Ka
Foto: Carparazzi©
Ford Ka
Foto: Carparazzi©
Ford Ka
Foto: Carparazzi©

Mer synlig Ka

Ford er mer uvøren når det gjelder kamuflasjen til Ka enn tidligere. Dermed kan vi avsløre at den heldigvis får et utseende som skiller seg markant fra forgjengeren.

Publisert Sist oppdatert

Allerede i fjor høst presenterte vi de første bilder av en GODT KAMUFLERT KA. Den hadde et utseende som selv ikke de største patrioter kunne kalle som vakkert.

Nå kan vi servere ferske bilder tatt i området rundt Fords hovedkvarter i Köln av våre spionfotografer. De viser en lett maskert småbil. Basert på informasjon fra pålitelig hold og tidligere spionbilder har Carparazzi også arbeidet seg frem til en datamanipulert illustrasjon av bilen.

Meld deg på nyhetsbrev og motta daglige bilnyheter!

Familielikhet

Den får et utseende som tydelig viser familietilhørigheten til nyere Ford-modeller som Focus og den kommende Fiesta, og ikke minst konseptbilen Verve som har opptrådt i forskjellige karosseriformer.

HER FINNER DU VERVE-MODELLENE

Allerede våren 2005 begynte planleggingen av en ny Ka å materialisere seg etter samtaler mellom toppsjefene hos Fiat og Ford.

Ka blir en nær slektning av Fiat 500, men Fiat var allerede godt i gang med sin prosess da Ford kastet seg på lasset. Det er årsaken til at Ka fortsatt er under testing mens 500 har vært på markedet snart et år.

Polskbygd

De to modellene skal produseres side om side ved Fiat-fabrikken i Tychy i Polen.

De samme motorene som tilbys i 500 vil også bli tilgjengelige i Ka – bensinmotorer på 1,2 liter / 69 hk og 1,4 liter / 100 hk samt en 1,3-liters Multijet diesel med partikkelfilter som yter 75 hk. Samtlige motorer er klare for Euro 5-krav som innføres i 2011.

Den opprinnelige Ka ble først presentert i 1996, så det er på høy tid med en mer moderne utgave av småbilen. Høstens Paris-utstilling kan nok være egnet arena for verdensdebuten.

Meld deg på nyhetsbrev og motta daglige bilnyheter!

Powered by Labrador CMS