Årets nyttårsgave fra Ford

Ford setter ned prisen på Ka. Fra 1. januar vil bilen med 1,3 liters motor koste kr 135.900. Det er 19.000 under det kundene betalte for bilen i år. Kanskje er prisen noe av grunnen til at bare 18 Ka ble registrert i 2005.

Publisert Sist oppdatert

Hva gjør man med en modell ingen kjøper? Som er laget uendret i år etter år? Adm. direktør Tormod Skofsrud i Ford Motor Norge tror svaret er ”Prisras”. For da landets Ford-forhandlere fikk julehilsen fra importøren, var det med en nyhet om en av de største prisreduksjoner Ford har gjort på svært lenge.

Ford Ka settes ned fra kr 154.900 til kr 135.900, og da er de nye avgiftene fra 1. januar inkludert i den nye prisen. Det handler om ”nettopris og Ford hevder at Ka nå blir ”mest bil for pengene i sin klasse”. Når man tar hensyn til motor vinner Ka. Men Ka leveres fortsatt bare med tre dører – og når flertallet ønsker fem dører, kan selv lav pris ikke gjøre noe med det.

Salget av Ka har vært begredelig de siste årene. I følge Opplysningsrådet for Veitrafikken er det i år registrert 18 biler – antallet er så lite at importøren ikke har tatt seg bryet å produsere instruksjonsbok på norsk. Ka kabriolet lages ikke mer.

Målet er å selge 200 nye Ka neste år. Det blir litt av en vekst fra 18 i år til 200 neste år.

Powered by Labrador CMS