Endelig i Norge: Ford Transit Custom 4x4

Ford Transit Custom med firehjulsdrift debuterer i Norge på Oslo Motor Show med Extrem Konzepte i Tyskland som produsent og MS-RT Norge som importør.

Publisert Sist oppdatert

– Vi forsøker bare å dekke det behovet vi vet er i Norge, men som produsenten, i dette tilfellet Ford, ikke finner interessant fordi volumet er for lite for en stor bilprodusent, sier Ingar Solli Bråthen i MR-RT Norge.

Det er ikke på noen måte noe hokus-pokus med Transiten som det tyske selskapet Extrem Konzepte har tatt fram med basis i Ford Transit Custom. Flere av konkurrentene har slike biler i salg med Volkswagen T6 som den viktigste.

Bilen som nå har førpremiere på Oslo Motor Show på Lillestrøm er den høye varianten hvor Extrem Konzepte har løftet bilen 10 centimeter som en slags offroad-variant for dem som trenger slike egenskaper, eksempelvis innen bygg og anlegg.

Bakakselen på bilen er hentet fra den største Transit 350 (som leveres med 4x4) og koblet denne til elementer fra 4x4-drivlinjen i Ford Kuga. Den eneste forskjellen rent teknisk er at 4x4-teknikken i dette spesialbygget åpner for manuell innkobling via en knapp på dashbordet.

Selv med en viss etterspørsel etter biler med god bakkeklaring, tror Sollie Bråthen varianten med standard byggehøyde som kommer tidlig neste år vil være mest interessant. Også den bygges om av Extrem Konzepte, et selskap som holder til sør for Stuttgart.

Hva den endelige prisen blir på 4x4-variantene er ikke klart, og det forhandles med Ford om å gjøre bilen til et lisensiert Ford-produkt.

Powered by Labrador CMS