Ford Explorer 2002
Explorer bakfra
Explorer bakfra
Ford Explorer 2002
Førermiljø
Førermiljø
Ford Explorer 2002
Explorer forfra
Explorer forfra
Ford Explorer 2002
Explorer fra siden
Explorer fra siden

Ny Ford Explorer på plass i USA

Det er en viktig begivenhet for Ford når de skal bytte ut sin bestselger i SUV-segmentet. Derfor tok de en ekstra runde i tenkeboksen og utsatte introduksjonen av Explorer i to måneder. Men like før påske ble den sluppet i USA.

Publisert

-Nye Explorer er et eksempel på at selv det beste kan bli enda bedre, sa Ford-president Jim O’Connor ved introduksjonen. –Etter hvert som kundene blir kjent med vår nye Explorer vil de skjønne hvorfor dette er den mest populære SUV på markedet, fortsatte han.

Bilen har før lanseringen vært utsatt for inngående testing av så vel Fords egne ansatte som av dere forhandlere. Tilbakemeldingene de har fått er ifølge Ford svært positive.

Den nye 2002-modellen kan skryte av en rekke forbedringer med hensyn til plass, sikkerhet og kjøreegenskaper sammenlignet med forgjengeren. Større døråpninger og mer lagringskapasitet er blant forbedringene sammen med et forbedret system for firehjulstrekk kalt ControlTrac. Akselavstanden er økt med 5cm mens bilens ytre mål er opprettholdt på samme nivå som tidligere, det vil si 4,813m (L) x 1,832m (B) x 1,827m (H). Vekten er på mellom 1.857kg og 1.968kg avhengig av motoralternativ og gearkasse.

Nytt for 2002-modellen er også uavhengig hjuloppheng rundt hele bilen. Utstyret innbefatter justerbare pedaler og justerbart ratt i begge retninger for at hvem som helst skal kunne finne sin optimale sittestilling.

Nye Ford Explorer kommer med to alternative motorer, en V6 på 4 liter som yter 210hk og en V8 på 4,6 liter med 240hk. 0 til 100 km/t går unna på henholdsvis 10,2 og 8,6 sekunder for de to alternativene som har maksimalt dreiemoment på henholdsvis 339Nm og 380 Nm ved 4.000 o/min.

Det vil nok fortsatt drøye før 2002-modellen av Explorer finner veien til Norge, og når den kommer blir den neppe levert på Firestone dekk.

Powered by Labrador CMS