Toyota RAV4 teaser

Subaru Forester teaser

Viktige nyheter til New York

Det pågår nesten alltid en bilutstilling et eller annet sted i verden. Snart står New York for tur.

Publisert Sist oppdatert

Bilutstillingen i New York avvikles hvert år i påsken, og som regel finner noen produsenter det formålstjenlig å legge sine verdensdebuter her.

Messen er kompakt og langt fra like sensasjonspreget som de store utstillingene i Detroit, Genève, Frankfurt og Paris.

To produsenter varsler nå at de skal vise viktige nyheter i New York – Subaru skal avduke en ny Forester og Toyota skal vise femte generasjon RAV4.

Begge er nok meget viktige for produsentene, men Toyotaen er i tillegg Norges mest solgte SUV for tiden og har ligget på rundt 5000 biler i året siden den hybride modellen kom på markedet i 2016.

Forester er Subarus nest mest solgte modell i Norge etter XV og har mange lojale tilhengere.

Begge modellene begynner å trekke på årene. Fjerde generasjon Forester kom på markedet i 2012 og fikk en midtlivs facelift i 2016.

RAV4 er et år nyere enn Subaruen, og også den har vært gjennom en facelift. Men det viktigste som har skjedd med den er at den fikk hybrid drivlinje i 2016 samtidig som Toyota Norge faset ut dieselmotorer. Hittil i år er 99 prosent av alle nye RAV4 hybride.

Selv om disse modellene vises i New York i påsken, kan det drøye over et år før de er på plass i Norge. Det får vi trolig vite mer om ved påsketider. Hittil må vi nøye oss med diffuse bilder av de nye modellene.

Powered by Labrador CMS