Slapp av, rattet blir flyttet til den andre siden innen Jazz kommer til Norge
Slapp av, rattet blir flyttet til den andre siden innen Jazz kommer til Norge
Honda Jazz
Gjennomsiktig Jazz
Gjennomsiktig Jazz
Honda Jazz
Stort bilde
Stort bilde

Hondas nye FIT / JAZZ

Det er en glede for denne siden å fortelle at vi ikke behøver å presentere den nyeste Hondaen under det navnet vi fryktet. Fabrikken har kuttet ut de siste to bokstavene, så nå heter bilen bare Fit.

Publisert

Bilen ble vist i Japan i dag. Den er et utpreget Yaris-svar, fem dører, meget kompakt, og ifølge Honda, med svært god drivstofføkonomi fra 1,3-liters motoren den er utstyrt med der borte. Til Europa kommer den med 1,2 eller 1,4-liters motorer, begge med i-DSI (for Dual & Sequential Ignition System). Systemet benytter to tennplugger pr sylinder i et kompakt forbrenningskammer for å oppnå lave utslipp av avgasser.

Honda Fit har en lengde på 3,830m mens bredden er 1,675m og høyden 1,525. Det betyr at den er litt større enn Toyota Yaris i alle retninger og ditto mindre enn Yaris Verso.

Dette er en bil Honda venter seg store ting av, 8.000 biler pr. måned hjemme for eksempel (selv om de nok tror på 30.000 ordres i intro-måneden). Den skal selges i Europa under navnet Jazz fra neste år, og også eksporteres til Australia. Offisiell Europa-lansering finner sted under høstens Frankfurt-utstilling i september.

Powered by Labrador CMS