Kia ACV
- ACV bakfra
- ACV bakfra
Kia ACV
- ACV førermiljø
- ACV førermiljø
Kia ACV
- ACV forfra
- ACV forfra

Kia's ACV vakte oppsikt i Frankfurt
Kia's ACV vakte oppsikt i Frankfurt

Kia med selvstendig design

Det som imponerer litt med Kias konseptbiler er at de klarer å holde sitt eget uttrykk. I stylingstudioene sitter Kia-folket oppå Hyundai-kollegaene sine, men det skal bli bedre nå.

Publisert Sist oppdatert

ACV kalte de produktet, Advanced Concept Van, van i amerikansk betydning, for her skulle fire personer i luksus-stoler, og et par i et nå-og-da-baksete kunne fraktes i komfort. Stor og sikkert ikke helt lett, nøyer den seg med 1,8 liters bensinmotoren, så der blir den nok litt Multipla: enorm space og ikke noe pace.

Det ble sagt at bilen var tegnet i Irvine, hvilket i så fall var svært godt gjort for denne bilen hadde flere Kia-gener enn Hyundai-ditto. Dette er et rent Hyundai-studio, med en og annen dedikert Kia-arbeider som forsvinner helt i trengselen. Riktignok skal Kia nå bygge sitt eget studio der, men det er fremdeles en stund frem til det. Kia og Hyundai har fremdeles felles design-sjef, J.S. Park heter han, og når de nå skal bygge et nytt europeisk designstudio i Eschborn, Tyskland, blir det også felles for Kia og Hyundai. Derfor er det masse applaus til de som greier å holde design-særpregene adskilt.

Dersom noen spør meg vil jeg si at dette var et av de bedre konseptene på årets Frankfurt.

Powered by Labrador CMS