Kraftbombe fra AMG – SL 55

Det er ikke mange dagene siden vi presenterte nye Mercedes-Benz SL. Nå lanserer de en spesial-versjon under navnet SL 55 AMG. Den kraftigste Merc’en på markedet.

Publisert

Diskret detaljer skiller AMG-versjonen fra en standard SL
Diskret detaljer skiller AMG-versjonen fra en standard SL

Den turboladede V8eren i SL 55 AMG gjør den til den kraftigste Mercedes på markedet. Den nye 5,5-liters motoren yter 476 hk og har et maks dreiemoment på formidable 700 Newtonmeter ved mellom 2650 og 4500 o/min. Det gjør at den klarer 0-100 km/t på 4,7 sekunder og har en elektronisk sperret topphastighet på 250 km/t.

AMG-versjonen skiller seg fra en vanlig SL i en rekke detaljer både eksteriørt og interiørt. Den har sideskjørt mellom for- og bakhjul, sotede baklykter, sportslige 18-tommers felger og fire forkrommede eksosrør. Innvendig har den sportsseter i perforert skinn, trimming i børstet aluminium og spesielle instrumenter. Den 5-trinns automatiske gearkassa styres manuelt via knapper på rattet.

Moderne elektronikk hjelper deg å holde styr på de enorme kreftene i SL 55 AMG. SBC (Sensotronic Brake Control) og ABC (Active Body Control) er standardutstyr. For øvrig er det meste du trenger av komfortutstyr inkludert i prisen som nok passerer 2 millioner norske kroner med god margin om du skal ha den registrert på norske skilter. Men da får du jo to biler i ett, en cabriolet og en coupé.

Powered by Labrador CMS