Opel Frogster
- Frogster 4
- Frogster 4
Opel Frogster
- Frogster 5
- Frogster 5
Opel Frogster
- Frogster 3
- Frogster 3
Opel Frogster
- Frogster 1
- Frogster 1

Frogster har fått sin egen logo
Frogster har fått sin egen logo
Opel Frogster
- Frogster 2
- Frogster 2

Frogster: Fleksibelt og nyttig fra Opel

En av konseptbilen som vekker størst oppsikt blant ungdommen i Frankfurt, er uten tvil Opel Frogster. Den knallgrønne frosken byr på svært fleksible muligheter.

Publisert Sist oppdatert

Rulletaket er elektrisk drevet og bilen har et fleksibelt interiør med seter som kan foldes individuelt. Ved hjelp av trykknapper forvandles Frogster fra en to-seters roadster via en tre- eller fire-seters cabriolet til en pickup for en eller to. Rulletaket fungerer også som bagasjelokk, og når du går fra Frogster kan du trekke det over hele bilen slik at den er godt beskyttet mot tyver samt vær og vind.

En bærbar PDA (Personal Digital Assistant) minicomputer fungerer som nøkkel og opererer også det elektrisk drevne rulletaket. På den måten har du alltid kontroll over Frogster når du forlater den. Settes PDA’en inn i bilens midtkonsoll fungerer den som display for radioen, navigasjonssystemet og klimaanlegget. I tillegg til at den viser hastighet, turtall og annen nyttig info om bilen.

Interiøret i konseptbilen er kledd med vannavstøtende stoff, tilsvarende det som benyttes i våtdrakter. Frogster drives av en liten 1-liters bensinmotor som yter 58hk, og gearingen skjer enkelt via en Easytronic automatisert manuell gearkasse.

Når alle setene er i vanlig posisjon har Frogster et bagasjerom på 280 liter (VDA), og legger du ned baksetene får lasteplanet en lengde på 1,25 meter og rommer 750 liter under rulledekslet.

Et friskt vindpust fra Opel, men noen produksjonsplaner har de ikke for Frogster. Målet er bare å vise hvordan er ungdomsbil i fremtiden kan se ut. Og de har sikkert hatt mye moro mens prosessen varte.

Powered by Labrador CMS