Store glassflater dominerer konseptbilen Saab 9x
Store glassflater dominerer konseptbilen Saab 9x
Saab 9x concept
- Bakfra
- Bakfra
Saab 9x concept
- Forfra
- Forfra
Saab 9x concept
- Som pickup
- Som pickup
Saab 9x concept
- Fra siden
- Fra siden

Saab 9x med interessante detaljer

Det er over en måned siden vi viste deg de første bildene av Saab’s nye concept med betegnelsen 9x. Nå kan vi gi deg flere opplysninger om bilen som ble vist i Frankfurt.

Publisert Sist oppdatert

Bilen har store vindusflater, og den ekstremt buede frontruten ser ut til å fortsette rundt halve bilen. Saab 9x har en typisk 2+2 form, men skal gi brukbar plass til fire (men neppe dersom alle er 1,90 pluss). Frontlysene er sammensatt av fiberoptikk og i baklysene er det benyttet neonstriper. Bilen har nøkkelfri døråpner og tenning.

Glasstaket kan elektrisk skyves av bilen og plasseres i et egnet oppbevaringsrom. Interiøret er fleksibelt, baksetene kan enkelt foldes sammen for å gi et flatt gulv. Bakerst i bilen finner du et uttrekkbart gulv som legger seg oppå bakluken når det trekkes maksimalt ut. Da blir 9x en hendig, liten pickup med åpent lasteplan.

Målene på Saab 9x er relativt kompakte. Den har en lengde på 4,15m, er 1,82 meter bred og rager 1,36 meter over bakken. Lasterommet er på 230 liter når setene står i normalposisjon men utvides til 600 liter når disse legges ned. Konseptbilen er utstyrt med en 3-liters turbomotor som yter 300hk og har et maks dreiemoment på 410Nm (ved 2.200 o/min). Saab antyder en akselerasjon på 5,9 sekunder (0-100) og en elektronisk sperret toppfart på 250 km/t.

Den stjal mye interesse i Frankfurt på bekostning av de lett ansiktsløftede 9-3 og 9-5 modellene, men det var sikkert hensikten også!

Powered by Labrador CMS