Heftig herregårdsvogn fra Volvo
Heftig herregårdsvogn fra Volvo
Volvo Performance Concept Car II
Stort bilde bakfra
Stort bilde bakfra

PCC II: Leketøy fra Volvo

De har laget racerbiler av sine stasjonsvogner tidligere, Volvo. Det var da de entret BTCC i 1994 med en 850 stasjonsvogn. Til Frankfurt tar de med seg en veldresset og potent konseptbil basert på V70.

Publisert

På samme måte som Volvo PCC som vi omtalte i forbindelse med Geneve-utstillingen ( se link), er også denne utstyrt med et avansert aktivt hjuloppheng, elektronisk styrt firehjulstrekk og en 300hk motor.

Hvert andre millisekund, altså 500 ganger i sekundet, henter sensorer data om underlaget du kjører på, behandler disse og foretar automatisk optimale innstillinger for hvert enkelt hjul for å gi bilen best mulig veigrep.

Under panseret på PCC II sitter en blodtrimmet utgave av Volvos 5-sylindrede turbomotor på 2435cc. Den yter 300hk og har et maksimalt dreiemoment på 400Nm. Kreftene fordeles til alle fire hjulene via en 6-trinns spesialkasse utviklet internt hos Volvo.

Vi får nok neppe se denne V70’en i produksjonsutgave, skjønt en avart av PCC finner du i Volvos nye racingklasse neste sesong.

Powered by Labrador CMS