3-serie med gearing bak rattet
nytt gearsystem
nytt gearsystem


BMW 3-serie 2002
3-serie bakfra
3-serie bakfra
BMW 3-serie 2002
3-serie forfra
3-serie forfra
BMW 3-serie 2002
3-serie Touring
3-serie Touring

BMW: 3-serien ansiktsløftes

5-serien ble sminket i fjor, ny 3-serie compact har akkurat kommet og 7-serien viste vi bilder av i forrige uke. BMWs siste nyhet er ansiktsløfting av 3-serien med nytt gearsystem og enda en Valvetronic motor.

Publisert
Ny front

Fronten er derimot ny, og ett steg nærmere nye 7-serie. Blinklysene er nå integrert med frontlyktene bak klarglass. Formen på lyktene er også forandret, blinklysene vender oppover og lyktene har blitt mer avlange. Tåkelysene er nå runde og profiler i støtfangeren er forsvunnet, fronten gir inntrykk av å være noe lavere og bredere.

I første omgang er det bare sedanen og stasjonsvognen som får ansiktsløftning.

Valvetronic
Alle 3-serie-utgavene skal derimot få ny og lik innstilling av fjæring og styring som i nye Compact. I tillegg lanserer BMW en ny toliters rekkefirer. Motoren har Valvetronic-systemet som vi har omtalt på 3-serie Compact og 7-serie. Toliteren vil få navnet 318i og yter 143 hestekrefter og 200 newtonmeter. I Compact-modellen av 3-Serie vil den få navnet 318ti.

Sekvensiell gearkasse
3-serie vil i tillegg være tilgjeneglig med en sekvensiell gearkasse. Den kan betjenes med hendler bak rattet eller med gearspaken i midtkonsollen, clutch-foten får hvile. Systemet vil for 2002-modellene komme i 325i og 330i sedan og coupé.

Powered by Labrador CMS