Daewoo med Frankfurt-konsept

Midt oppi alt frem-og-tilbake mellom GM og Daewoo tar koreanerne seg tid til å gjøre ferdig nok en konseptbil til Frankfurt. I tillegg til at de skal vise Kalos-prototypen som ble vist i Geneve, har de mekket en spennende SUV.

Publisert
Daewoo Kalos & Vada
Kalos & Vada
Kalos & Vada

Kalos betyr visstnok vakker på gresk og selv om det kanskje er en overdrivelse var den en av de bedre MPV-konseptene vi har sett. Det kan ikke være særlig tvil om at den nærmer seg produksjonsmodellhet, hvis visse finansielle detaljer kan ordnes opp i, i Seoul.

Der varierer for øvrig prognosene, ”vi tar blamen om det ikke skjer noe innen utgangen av september sa Koreas finansminister tidlig i forrige uke, mens han i midten av forrige uke sa at han regnet med at salget ville skje i september.

Avisene rapporterer nå at GM har budt ca. 600 millioner dollars for det de er villige til å overta, det er ca. en tidel av Fords opprinnelige bud. Det antydes også at GM vil ta 51 prosent av bedriften mens kreditorene vil gå inn og finansiere de resterende 49. Men alt er fremdeles bare rykter, og det var ikke det dette skulle dreie seg om.

Det skulle dreie seg om Vada, den nye konseptbilen derfra.

Foreløpig er det bare tegninger som sirkulerer, en SUV med moderne designtendenser. kanskje paradoksalt dette, jo flere fjellpass og naturparker og høysletter som stenges for motorisert ferdsel, jo mer terreng-gående skal disse bilene være, eller se ut som de er. Men i følge Daewoo har de også tatt hensyn til fleksibilitet i hverdagstjenesten og komfort ved lange motorvei-avsnitt. Vado, som betyr ”jeg går på italiensk, betyr kanskje ”optimalt kompromiss på Daewoosk.

Powered by Labrador CMS