Nissan Primera 2002
- Stort bilde bakfra
- Stort bilde bakfra
Nissan Primera 2002
- Stort bilde fra siden
- Stort bilde fra siden
Nissan Primera 2002
- Stasjonsvogn
- Stasjonsvogn
Nissan Primera 2002
- Instrumentpanel
- Instrumentpanel

Nye Primera også som 5-dørs

Det er noen måneder siden vi kunne vise deg bilder av den nye Primera her på Bilnorge. Den gang eksponerte vi to varianter, sedan og stasjonsvogn. Til Frankfurt har Nissan med seg 5-dørsutgaven.

Publisert

5-dørs Primeraen er viktig for Nissan og vil med stor sannsynlighet bli bestselger i serien. Den skal konkurrere mot fetter Laguna II men vil også forsøke å stjele markedsandeler fra så vel Ford Mondeo som VW Passat. Den store bakluken sies å skjule et bagasjerom som minst er på høyde med det du finner i tilvarende variant fra Mondeo.

Trolig vil også Nissan legge stor vekt på sikkerhet etter at Renault Laguna II som første bil oppnådde fem stjerner i Euro NCAPs kollisjonstest. Motormessig vil den få de samme alternativer som sedan og stasjonsvogn-utgavene, noe som betyr 1,8 og 2-liters bensinmotorer og et dieselalternativ på 2,2 liter. Og den kan valgfritt utstyres med automatisk eller manuell gearkasse, førstnevnte med 5 eller 6 trinn.

Fortsatt vil det ta nesten et år før denne utgaven er klar for salg. Det blir nok en lang ventetid for Nissan-forhandlerne.

Powered by Labrador CMS