Subaru HM-01 Concept
- HM-01 bakfra
- HM-01 bakfra
Subaru HM-01 Concept
- HM-01 forfra
- HM-01 forfra

Subaru minnes sine røtter

Selvsagt må også Subaru mimre litt i disse retro-tider. Og ettersom de fleste forsøker å overgå hverandre med kraftige motorer og spenstige konsepter i Frankfurt, er det artig å ta en titt på lille HM-01 fra Subaru.

Publisert Sist oppdatert

Retningsvisere?
Ikke la deg lure av det som ser ut som gode, gammeldagse retningsvisere montert på A-stolpen. I dette tilfellet er det små videokameraer som erstatter de utvendige speilene.

HM-01 er bygget på plattformen til den framhjulsdrevne Pleo microbilen Subaru selger på hjemmebane. En 658cc rekkefirer driver forhjulene via en trinnløs CVT automatkasse. Men HM-01 kan i kjent Subaru-stil skilte med 4-hjulsdrift. Bakhjulene drives av en 42 Volts elektromotor. Synkroniseringen disse i mellom styres elektrisk. Det finnes ingen plasskrevende, mekanisk kobling.

En microprocessor sjekker grepet for hvert enkelt hjul og sørger via kabler for å fordele kreftene mellom for- og bakhjul. Når bilen kjøres på et høyt gear blir momentet i bakhjulene brukt til å lade opp batteriene til elektromotoren.

Den lille Subaruens vitale mål er 3,425m (L) x 1,425m (B) x 1,475m (H). Akselavstanden er på 2,31m, noe som gjør at den praktisk talt har et hjul i hvert hjørne. Bensinmotoren fremme yter 46hk (34kW) og har et dreiemoment på 58Nm mens den elektriske bak byr på 5kW og 144Nm.

Powered by Labrador CMS