VW Golf II

VW Golf III

VW Golf IV

VW Golf I

VW Golf V - bilde 3 - gjennombruddet

VW Golf V - bilde 4

VW Golf V - bilde 1

VW Golf V - bilde 2

Golf V: meget bedre? Enn hva?

Jeg er nødt til å si sorry til den nye Golfen, og spørre forsiktig om hun vil ha noe med meg å gjøre allikevel. Basert på de to første bildene var jeg ganske underveldet av designet. Etter at fabrikken sendte ut det tredje har jeg sett og sett og sett. Jeg blir stadig sikrere, den nye Golfen er den beste etter Golf I.

Publisert Sist oppdatert
nye Golf V her på disse sidene

Ikke før det tredje bildet, av den blå bilen, dukket opp begynte det å demre at her er det i ferd med å skje ting.

En forholdsvis klart antydet V-form i grillen, sideflater som har en spenst som gir et spennende høylys. Utradisjonell behandling av detaljer som dørstolper – alle disse små tingene begynner å samle seg i retning av at jammen tror jeg vi er i nærheten av en liten Golf-revolusjon.

Ingen ny Golf (etter den første nye Golfen i 1974) har vel utmerket seg ved å være særlig forskjellig fra forgjengerne. Kvantesprang har liksom ikke vært det uttrykket vi har hentet frem først. Men denne observasjonen begynner også – når jeg tenker litt på det - å bli litt urettferdig. Det får litt ”Årets Bil preg over seg. For en bil skal jo ikke bare være ny og lekker der og da.

For det første, når du ser på en fem år gammel Golf kan du, hvis du bruker litt tid på det, fort komme frem til at jommen står den bra, bedre faktisk enn mange av de andre fem år gamle, som virker som de gikk ut på dato i fjor. Og stiller du en Golf 4 ved siden av en Golf 1 ser du at, selv om overgangene virket het sømløs, har det jommen skjedd masse ja. Og ikke bare på størrelse (Golf V er like stor som den opprinnelige Passaten).

Jeg sier ikke at den nye Golfen er et gjennombrudd i bildesign, at den kommer til å bli stående som en forgylt påla i all fremtid. jeg sier bare forsiktig at etter at fabrikkens presseavdeling lot oss få tilgang på et foto som ikke ser ut som det er produsert i Alias, ser faktisk den nye Golfen meget lovende ut.

Ja, jeg vet jeg burde bedt om unnskyldning tidligere, men denne gangen ville jeg tenke meg om litt først.

Det skal jommen bli spennende å se den i metall.

Powered by Labrador CMS