Micra C + C
Micra C + C
Micra C + C
Micra C + C
Micra C + C
Micra C + C
Micra C + C
Micra C + C
Micra C + C
Micra C + C
Micra C + C
Micra C + C
Micra C + C

Micra i ny dimensjon?

Micra viste sin coupé + cabriolet versjon for første gang under Paris Motor Show i 2002. Endelig er produksjonen av den lille storsjarmøren satt i gang, og den slår til med et par oppsiktsvekkende detaljer.

Publisert Sist oppdatert

Micra C + C trylles nå frem ved Nissan Motor Manufacturing i Sunderland i England, og er dermed merkets første Europa-produserte cabriolet. Konseptbilen hadde ståltak, men nå kan istedet Nissan stolt lansere en cabriolet med elektrisk tak av glass. C-VIEW er navnet denne utformingen har fått, og det er den tyske karosserifabrikken Karmann som står bak.
Formålet med C-VIEW er, ifølge visepresidenten i Nissan Europa, Brian Carolin, at man skal få en følelse av å kjøre ute i fri natur, helt uavhengig av været. Hardtopen kan ved hjelp av en knapp sveives hydraulisk opp eller ned iløpet av 22sekunder, også imens du kjører om du ønsker det.
Den nye Micra-versjonen har fått en 2 + 2 seteløsning. Den har lagt seg ut i lengden med 90mm, og er 110mm lavere. Modellen har således et overraskende stort bagasjerom - 221 liter når glasstaket er stuet ned bak baksetene, og hele 426 liter når du kjører med taket over hodet. Mange mindre oppbevaringsrom gir deg også mulighet å gå fra bilen med løse gjenstander i, uten å heve taket først.
I tillegg til den originale 1,4-liters motoren med 88hk, tilbyr C + C en 160SR-utgave med 1,6-liters motor og 110hk. Den lille Nissan-modellen er basert på plattformen til Renault Clio, og vekta holder seg under 1 tonn. Nissan har investert 150 millioner Euro i C + C, og modellen er til salg hos europeiske forhandlere før utgangen av året.
Kanskje Micra C + C's oppdaterte design, den praktiske plassutnyttelsen, og muligheten til å kjøre med vind i håret (eller bare la være) vil øke folks interesse i forhold til den heller kjedelige coupéen? Dameappell kan jeg i hvert fall allerede nå bekrefte at den har.

Powered by Labrador CMS