Bestselger foredles og forstørres

Toyota RAV4 topper den norske statistikken for SUV’er. Nå er den populære modellen snart klar i ny ham.

Publisert

OPPDATERT MED NYE BILDER 22/11-2005.

Foran modeller som Honda CR-V, Nissan X-Trail og Subaru Forester troner RAV4 øverst på registreringsstatistikken over ”Terrengbiler fra OFV. Drøyt 1500 RAV4 er registrert hittil i år, og det gir også modellen en 13. plass på den totale statistikken over personbiler.

Kort livssyklus
Selv om RAV4 har vært på markedet i 11 år, var det så sent som i 2000 at den kom i dagens form. Det er således ganske overraskende at bilen allerede nå går over i tredje generasjon, men RAV4 befinner seg i et segment hvor konkurransen er tøff og hvor mange nykommere har entret arenaen de siste årene. Mange av dem med mer plass og større fleksibilitet.

Toyota vektlegger mer kjøreglede og økte ytelser, førsteklasses kvalitet, avansert teknologi, bedre innvendig plass og funksjonalitet når de omtaler bilen som skal avdukes på IAA i Frankfurt.

Bedre finish
Linjene på nykommeren er ikke ulike dagens modell, men den er strukket med hele 145mm takket være et større overheng (+ 70mm) bak. Avstanden mellom for- og baksetene er økt med 55mm, og setene kan i tillegg skyves individuelt (60/40) 165mm avhengig om du ønsker maks bagasjeplass eller passasjerkomfort. Bredden er også økt med hele 80mm, et godt bidrag til ekstra komfort og et bagasjerom som er 25 prosent større enn i dagens modell.

Toyota stresser at de også har jobbet mye med bilens innvendige struktur slik at alle skjøter er tette og overflatene matcher hverandre på en måte som gir kvalitetsfølelse. ”EasyFlat setesystem gjør at du med den ene hånden i bukselomma kan vippe eller folde sammen baksetene.

Tre motorer står på programmet og toppes av 2,2-liters D-4D med 177hk og 400 Newtonmeter. Alternativene er en motor med tilsvarende volum og 136hk samt en 2-liters bensinmotor på 150hk. Dieselmotorene leveres i kombinasjon med 6-trinns manuell gearkasse mens bensinmotoren kan kombineres med 5-trinns manuell eller 4-trinns automatkasse (Se tekniske data for alle detaljer).

RAV4 X
De som ønsker seg en spesiell SUV kan velge modellen RAV4 X som blir selve flaggskipet i serien. Denne leveres kun med 2,2 D-4D på 177hk og utstyres med run flat dekk, mørke frontlykter, spesiell grill, sotede ruter, høye støtfangere og eksklusive 18-tommers felger. På komfortfronten vil den få el-styrte skinnseter, ”smart entry”-system, regnsensor og automatisk avblendbart speil.

Nye RAV4 er på plass hos norske Toyota-forhandlere i februar 2006. Hva RAV4 er forkortelse for? Recreational Active Vehicle with 4-wheel drive.

Powered by Labrador CMS