Seat Tribu
Seat Tribu
Seat Tribu

Seat med Lambo-preg

Seat er langt fra død på kontinentet. En ny konseptbil derfra viser igjen at Lambo fremdeles er inspirasjonen.

Publisert Sist oppdatert

Klikk HER for alt fra Frankfurt!

Det er akkurat som Luc Donckerwolke ikke helt kan glemme at han en gang satt i Sant’Agata Bolognese og var sjef for den lille designstaben hos Lamborghini.

Selvfølgelig var det en forfremmelse da han ble sendt til Spania for å ha ansvaret for Seat, men det er mye Lambo som sitter i.

Formspråk

Bare se på årets Seat konsept i Frankfurt. Tribu heter den, og selv om den fortsetter der Salsa slapp, med å beskrive fremtidens Seat-formspråk, er det ikke tvil om at her finner vi enkelte knekk-og-brett detaljer som godt kunne være hentet fra Lanborghini.

Bilen er bygget på en Tiguan-plattform, med en øst-vest firer, firehjulsdrift og DSG. Muligens er det slik den skal bli en gang i fremtiden også, men i første omgang er det den kommende Ibiza og sedanen på A4-basis vi venter på. Og som disse stilstudiene bygger opp mot.

Det er vel heller tvilsomt om de parallellogram-formede forlyktene, de skarpe konturene på panseret, de svære, nesten firkantede hjulutskjæringene og den svære glassflaten på bakluken noensinne kommer til å bli ført videre.

Men la oss i hvert fall håpe at Donckerwolkes interiør får en avlegger eller to. I stedet for et massivt dashbord er hele informasjonsavdelingen hengt opp i en lett ramme, og det er det.

Powered by Labrador CMS