Loremo
Loremo

Lettvekter på vei

Loremo er et spennende mikrostrømlinjeprosjekt vi har møtt før. Første gang på Genève-utstillingen i fjor.

Publisert Sist oppdatert

Klikk HER for alt fra Frankfurt!

Les omtalen fra fjorårets Genéve-utstilling.

Se bildene her.

Bilen de viste var spennende. En slags oppblåst EV1, den futuristiske el-bilen til GM som summet rundt i California i mange år. Loremo var derimot, i motsetning til EV1, bygget med maksimal oppmerksomhet mot letthet.

450 kg, uten at det skulle gå ut over kollisjonssikkerheten, var en dristig utfordring. Folkene bak påstår de har oppnådd det, selv om det kanskje er i tidligste laget å slenge bilen inn i en EuroNCAP-vegg.

De sa ikke noe om forventet forbruk, men foran Frankfurt lovte de at de skulle komme hjemmefra og til utstillingen på mindre enn åtte liter diesel.

2 desiliter

De påstår de klarte det, bilen sto ennå under dekke da jeg møtte den tirsdag morgen, men jeg skal se nærmere på dette. Ikke minst fordi dette er en så underlig skapning at den automatisk faller inn under den heldigvis fremdeles ganske store ”bare-MÅ-kjøre gruppen.

8 liter, 400 kilometer, det blir mindre enn 0,2 liter på mila det.

Vi blir lovet en serieklar bil på IAA i 2009 og i 2010 skal den være i salg. Man snakker videre om 8-10.000 biler i året, og det påstås at allerede nå har 45.000 potensielle kunder vist sin interesse.

Det er da jeg begynner å lure på om det med åtte liter kan være sant allikevel.

Powered by Labrador CMS