Toyota Auris HSD Full Hybrid Concept
Toyota Auris HSD Full Hybrid Concept

Toyota iQ Collection
Toyota iQ Collection

Toyota IQ for Sports
Toyota IQ for Sports

Toyota Prius Plug-In Hybrid Concept
Toyota Prius Plug-In Hybrid Concept

Toyotas høstnyheter

Toyota presenterer flere nyheter på bilutstillingen i Frankfurt. Alternative drivlinjer står sentralt, men mange venter også spent på en ny Land Cruiser.

Publisert Sist oppdatert

Auris HSD Full Hybrid Concept er nyheten Toyota selv rangerer som viktigst på messa. Riktignok betegnes den som konsept, men den er nok neppe langt unna samlebåndet.

Årsaken til at denne modellen er viktig, er at den representerer starten på Toyotas Hybrid Synergy Drive (HSD) som gradvis skal innfases på hele rekken av volumselgere.

Plugg-inn

Prius er synonymt med hybrid, men i Frankfurt debuterer den også som plugg-inn. Det vil si at bilen kan lades fra en vanlig stikkontakt, og deretter kjøres helt utslippsfritt over en kortere avstand.

150 slike biler kommer til Europa i løpet av 2010, og Toyota Norge er optimistiske med hensyn til å få lagt sine hender på noen eksemplarer.

SAMLEARTIKKEL: ALT FRA FRANKFURT

”Norsk” Land Cruiser

Da Land Cruiser kom i ny innpakning for et par år siden, gjaldt den kun den store, V8-motoriserte utgaven. Men i Frankfurt står også en ny utgave av den mindre modellen.

Dette er den mest populære modellen for Norge, spesielt som varebil på grønne skilter utstyrt med 3-liters dieselmotor. Nyheten er på plass her mot slutten av året.

Sist, og bokstavelig talt minst, er to spesialbiler basert på iQ. De bærer betegnelser som iQ for Sports og iQ Collection og skal gi et glimt inn i en fremtid med skreddersøm for å tilfredsstille personlig smak.

SAMLEARTIKKEL: ALT FRA FRANKFURT

Powered by Labrador CMS