Land Rover Freelander 2006
Land Rover Freelander 2006
Land Rover Freelander 2006
Land Rover Freelander 2006

Klart for en baby Land Rover

Land Rover får en helt ny modell som direkte vil konkurrere med biler som Toyota RAV4 og andre mini-SUVer. Bilen blir lansert neste år – med salg fra 2007. Men først kommer Freelander i ny drakt.

Publisert Sist oppdatert

Mange har ventet på at Land Rover skulle bli ”mer folkelig med en mindre bil enn dagens Freelander. Et av markedene som øker mest er jo for små SUVer, der Toyota RAV4 er Norges mest solgt.

Nå har Land Rover planene klare for en ny bil – lansering vil skje neste år med salgsstart i 2007. Land Rover eies av Ford, og derfor blir den nye modellen bygget på plattformen som bl.a. brukes til Volvo V50.

Bilen kan leveres både med forhjulstrekk og med firehjulstrekk, og det blir mange motorer (bensin og diesel). Under utviklingen bærer bilen navnet ”Landy”. Men det blir neppe navnet når bilen lanseres.

Den nye Land Rover vil passe strålende inn i programmet for merket i Norge, der Volvo selger bilene. Og den nye skal ikke konkurrere med dagens modeller fra Volvo eller Land Rover.

Også ny Freelander
At det også er en ny Freelander på gang, viser nedenstående bilder. Denne dårlig kamuflerte prototypen kjører for tiden rundt på britiske veier, her er den fanget i West Midlands. 2006-modellen av Freelander vokser i alle retninger og har former som er tydelig inspirert av Discovery LR3.

Nye Freelander blir trolig velutstyrt for å kunne kjempe mot modeller som BMW X3, Toyota RAV4 og fremtidige modeller fra Mercedes (X-Klasse) og Volvo (XC-50). Den antas å få sin debut på Frankfurt-utstillingen i september.

Powered by Labrador CMS