Xpeng G3
Xpeng G3
Xpeng G3
Xpeng G3
Xpeng G3
Xpeng G3
Xpeng G3
Xpeng G3

Aggressiv prising på ny elbil

Nylig meldte Xpeng sin ankomst på det norske markedet. Nå er prisene klare, og de virker svært aggressive.

Publisert Sist oppdatert

Forrige uke fikk vi oppklart et lite mysterium. Bilen vi observerte på prøveskilter i Oslo i februar ble endelig avslørt som en nykommer på det norske markedet, en direkte konkurrent til Teslas kommende Model Y.

Bilen tas til Norge av importørselskapet Zero Emission Mobility AS (ZEM) med Zahid Saddiq som styreformann. Saddiq er kjent fra selskapet Star Autoco, en tidligere Mercedes-forhandler på Lørenskog utenfor Oslo.

I dag offentliggjør selskapet prisene på nye Xpeng G3, og sender med det klare signaler om de ønsker å fremstå som svært attraktive sammenlignet med Tesla.

– Prisene er 398.000 kroner for Smart og 419.000 kroner for Premium. Begge modellene er svært godt utstyrt og tilpasset det norske markedet. Vi er sikre på at en konkurransedyktig pris, gode ytelser og den fremtidsrettede plattformen bilen er bygget på vil gjøre den attraktiv for norske bilkjøpere, sier Espen Strømme, daglig leder i Zero Emission Mobility AS.

Det pressemeldingen ikke nevner er at disse prisene gjelder biler med forhjulsdrift. Til sammenligning er Tesla Model Y priset fra kr 534.900 med firehjulsdrift, noe nesten 90 prosent av norske Tesla-kunder velger.

Begge modellene kommer ifølge Strømme med en netto batterikapasitet på 66,5 kWt som skal holde til en rekkevidde på rundt 450-460 kilometer etter WLTP-standarden. Motoren har en effekt på 145 kW (197 hk) og maks dreiemoment på 300 Nm.

Bilene som blir laget for det norske markedet vil være svært godt utstyrt og blant annet ha skinnseter som standard, inkludert setevarmere både foran og bak.

Både Smart og Premium-modellen vil ha den helt nye Xpilot 2.5 og Xmart OS 2 – noe som tillater nettbaserte oppdateringer slik at nye funksjoner kan overføres til bilene. Tilsvarende løsningen Tesla tilbyr.

Xpilot 2.5 er en svært avansert kjøreassistent som bruker bilens 20 sensorer, hvorav 12 ultrasoniske radarer, fem HD-kamera og tre-millimeterbølge radarer, til å overvåke omgivelsene og assistere føreren.

Xpilots 2.5s funksjoner kan deles i tre hovedgrupper, der høydepunktene er:

  • Sikkerhetsassistenter som kollisjonsvarslere både forover og ved rygging, fotgjengervarslere med automatisk nedbremsing, blindsonevarslere, svingassistent med automatisk hastighetsreduksjon mm.
  • Intelligente kjøreassistenter som adaptiv cruise-kontroll, fartsgrenseholder, filskifteassistent, køassistent, filsentreringsassistent, intelligent ruteplanlegger mm.
  • Parkeringsassistent som lar deg velge blant flere ledige parkeringsplasser i nærheten av bilen og som parkerer bilen helt selv. Assistenten kan også lære seg oppbyggingen av kompliserte parkeringshus.

Bilens funksjoner kan styres både med den store berøringsskjermen på 15,6 tommer og med stemmen. Bilene er utstyrt med 128GB minne og den aller siste smartchippen Quallcom 820A som gir en svært kraftig prosesseringsevne.

– I motsetning til andre bilmerker velger vi å legge tilnærmet alt utstyr som standard. Det er ingen liste med dyrt tilleggsutstyr. Vi ønsker å levere godt utstyrte biler til konkurransedyktige priser. Xpeng G3 er en plattform for fremtiden der de som kjøper bilen vil oppleve at den oppdaterer seg selv, sier Strømme.

Toppmodellen Premium vil også få 360° kamera på taket som kan styres med håndbevegelser fra førersetet, og som gir føreren mulighet til å ta bilder og video av omgivelsene. I tillegg får Premium-versjonen nappa skinnseter med ventilasjon, og skinn i taket innvendig.

– Mulighet for å melde sin interesse åpnet i dag på nettsidene våre. Alle som bestiller bil innen 15. juni er garantert levering i 2020, og bilen bli levert hjem til deg på døren. Vi har allerede fått mange henvendelser fra bilkjøpere om mulighetene for bestilling, sier Strømme.

Du finner mer informasjon og full utstyrsliste på den norske nettsiden

Powered by Labrador CMS