Genesis GV80
Genesis GV80
Genesis GV80
Genesis GV80
Genesis GV80
Genesis GV80
Genesis GV80
Genesis GV80
Genesis GV80
Genesis GV80

Første SUV fra Hyundais luksusmerke

Genesis har i dag vist sin første SUV for publikum på hjemmebane. Betegnelsen indikerer at det kan komme både større og mindre modeller i fremtiden.

Publisert Sist oppdatert

Genesis har publisert de første bildene av en kommende SUV med betegnelse GV80.

Den blir fjerde modell i familien som består av sedanene G70, G80 og G90, og tallet indikerer at den må defineres som mellomstor selv om det eneste hintet vi får med hensyn til format er at den kan leveres med tre seterader.

Bilen skal bygges på en nyutviklet plattform for biler med bakhjulsdrift som er unik for Genesis, men den vil også tilbys med drift på alle fire hjul.

Sjekk ut Genesis' forslag til elektrisk bybil

Genesis retter seg inn mot prestisjemerker som Mercedes og BMW, men hovedkonkurrenten blir nok Toyotas luksusmerke, Lexus samt Nissans Infiniti.

Vi fikk en første indikasjon på denne bilen gjennom konseptet med samme navn som debuterte på bilutstillingen i New York i 2017.

Bilen er utviklet i samarbeid mellom Genesis Design studioer i Syd-Korea, USA og Tyskland.

Vi ser at Genesis markante grill er på plass, og lyktene er overført fra konseptbilen, om enn i nedtonet versjon.

Interiøret ser ryddig og oversiktlig ut med tre store skjermer, mens skinn og trevirke gir inntrykk av eksklusivitet.

Ved lanseringen skal bilen tilbys med en sekssylindret dieselmotor med 278 hk og et dreiemoment på 600 Newtonmeter. Siden vil det også komme to turbo bensinutgaver.

GV80 får en rekke avanserte sikkerhetsfunksjoner som standard.

Les også: Ny start for Genesis

Med base i Syd-Korea er Genesis i dag representert i USA, Canada, Russland, Midtøsten og Australia hvor de har fått meget gode skussmål for kvalitet og driftssikkerhet. Det er vel naturlig at også Europa følger om ikke for lenge.

Powered by Labrador CMS