Ansiktsløfting for A-klasse.

I løpet av våren kommer en ansiktsløftet versjon av Mercedes-Benz-familiens minste medlem, A-klassen. Men det er for det meste detaljer som skiller den fra sin forgjenger, i alle fall utvendig.

Publisert

2001-utgaven har fått en del nye detaljer i front og hekk, noe som selvsagt innebærer nye lykter med moderne lysteknologi samt en oppfrisket grill og større luftinntak. Interiøret er blitt modernisert med tydelig Mercedes look, noe som innebærer restylet instrumentpanel og nye stoff- og fargekombinasjoner. I tillegg finner du detaljer i tre eller metall, avhengig av utstyrsvariant.

Nye diesel-motorer
Men det er under panseret de største forskjellene har funnet sted. Her kan du blant annet velge mellom to gjerrige direkte-innsprøytings dieselmotorer som lover et forbruk på under halvliteren på mila. Det er benyttet common rail teknologi og motorene har inntil 25% høyere ytelser enn tidligere. A160 CDI har i ny utgave fått 75 hk (mot tidligere 60) og den større A170 CDI har økt med 5hk, fra 90 til 95. Bensinmotorene på henholdsvis 82, 102 og 125 hk forblir uendret.

Blant sikkerhetsutstyret finner vi for første gang vindus-airbags i en A-klasse. Fjerde generasjon ESP er på plass og er koblet til en nytt ”bremseassistent”-system. Et nyutviklet klimaanlegg, som kan leveres som ekstrautstyr, har i tillegg til termostatstyring også en føler for luftfuktighet.

Den oppgraderte A-klassen er på plass i salgslokalene i løpet av våren.

BILDER:
Stort bilde forfra
Stort bilde bakfra
Stort bilde fra siden
Stort bilde av grill
Stort bilde av hekk
Stort bilde av interiør
Stort bilde av frontlykt
Stort bilde av baklykt

Av Terje Ringen – bilnorge.no

Powered by Labrador CMS