Ford viser muskler

Ford benyttet første dag av Geneve-utstillingen til å vise seg fra sin mest sportslige side. Et spennende Mondeo ST-konsept samt en produksjonsklar Focus RS var det de lokket pressen med.

Publisert
Av Terje Ringen – bilnorge.no

Mondeo ST
Mondeoen ST er basert på forgjengeren ST200, en bil vi ga svært positiv omtale etter en prøvetur sist sommer. Den de viser i Geneve er selvsagt basert på den nye Mondeo som ble lansert i Norge for en drøy måned siden.

”Vi ønsker å tilby våre kunder en serie biler med sporty ytelser, sa Fords europeiske visepresident Martin Leach ved avdukingen. ”Biler med egenskaper hentet fra motorsport, rendyrkede sportsbiler som Focus RS og mer ”folkelige biler som ST-serien.

Konseptbilen Mondeo ST som vises i Geneve er ment å indikere hvilken retning Ford beveger seg i når de skal videreutvikle den ”gamle ST200. ”Vi tar med oss all erfaring fra forgjengeren til nye Mondeo og forsterker dem, sa Lynch.

220 hester
Konseptbilen er basert på en 4-dørs sedan og den henter sine krefter fra en Duratec ST V6-motor, en videreutvikling av den som satt i ST200. Målet er å oppnå 220 hester, noe som forteller oss at den kraftigste Mondeoen nok får betegnelsen ST220 når den en gang i fremtiden ser dagens lys.

Bilen er utstyrt med 18-tommers aluminiumsfelger med 225/40R18-dekk. En rekke aerodynamiske detaljer som frontspoiler, bakspoiler og diskret sideskjørt skiller den ut fra standardutgaven.

Passe sporty
Forkrommede doble eksosrør er en selvfølge på en bil av denne type. Og interiøret står heller ikke tilbake for bilens ytelser. Her finner du sporty Recaro-seter kledd i eksklusivt lær, et unikt instrumentpanel, navigasjonssystem og det du ellers forventer å finne i en sporty familieracer.

Men bilen er ikke ment å være for ekstrem. Bare passe stylet til at den skiller seg litt ut fra den gemene hop. ”Den gjør ingen forsøk på å se ut som en racer, men den vet nøyaktig hva den ønsker å være, en sjefs-bil med høy grad av kjøreglede, sier designsjef Chris Bird.

Ekstremt og åpent
I tillegg til konseptbilen Mondeo ST avduket Ford en produksjonsklar Focus RS. Den omtalte vi i detalj da den ble vist som konseptbil under fjorårets Birmingham-utstilling (KLIKK HER for å lese). Lynch fortalte at selv om Focus RS er basert på en tradisjonell Focus, er mer enn 70 prosent av komponentene byttet ut. Produksjonen av RS starter i Tyskland til sommeren og deretter blir den gradvis å finne i utvalgte europeiske markeder.

Siste produkt ut under Fords pressekonferanse var StreetKa, en åpen utgave av Fords minste designet i samarbeid med italienske Pininfarina, som også blir satt i produksjon i nære fremtid.

Ford sier at priser og tekniske data for de mye modellene vil bli presentert nærmere lanseringstidspunktet.

BILDER:
Bilde: Mondeo ST i Geneve
Bilde: Mondeo ST forfra
Bilde: Mondeo ST bakfra
Bilde: Mondeo ST interiør
Bilde: Focus RS i Geneve
Bilde: Focus RS forfra
Bilde: Focus RS bakfra
Bilde: StreetKa i Geneve

Powered by Labrador CMS