Kolossal Kalos

Jeg har vel nevnt tidligere, at i diskusjonen om Daewoo kan man jo spørre seg om verden virkelig trenger enda en bilfabrikk. Men se på denne modellen, en prototype som heter Kalos, og jeg er sikker på at dere også kommer på en rekke bilfabrikker vi heller kan kvitte oss med. For dette er vellykket.

Publisert
Av Jon Winding-Sørensen – bilnorge.no
Foto: Rune Baashus

Kalos skal visstnok være noe greske herrer kan tenkes å kalle svenske jenter for, vakker betyr ordet. Om vakker er det rette betegnelsen kan kanskje diskuteres, men dette er utvilsomt et av de bedre MPV-design som har sett dagens lys. At bilen dessuten er ganske kompakt gjør linjeføringen enda mer beundringsverdig.

Hvem som har designet den forteller ikke fabrikken nå. Akkurat det spørsmålet er ganske følsomt etter at nesten hele styling- og utviklingsavdelingen i England har gått i oppløsning. Men bilen har mange preg som tyder på opprinnelse i Worthing, kanskje til og med pennen til en kompis som i dag tegner eksteriør hos SAAB og en annen som gjør interiører hos Ford i Köln. Jeg skal spørre neste gang jeg treffer dem.

Fabrikken sier klart fra at dette er en planlagt produksjonsmodell og at den burde kunne være klar for markedet tidlig neste år. Da får vi en bil med masse tilpasningsmuligheter interiørt, førersete el-stillbart i 8 retninger, ratt teleskop og tilt, el-vinduer, sentrallås også på tanklokk, 136 Watts musikkanlegg med MP3-spiller, hvis du vil. Egen air-condition bak, foldbare bord og kraftuttak fra egen plugg.

Bilen er tegnet fra bunnen til å score fire stjerner i Euro-NCAP-testen, og motorer på 1,2/1,4/1,6 liter og minst to forskjellige gearkasse-alternativer gir valgmuligheter i dynamikk-avdelingen. Den blir helt sikkert en bra bil, men hovedinntrykket den etterlater nå, i hvert fall, er et mesterstykke innen design.

Stort bilde forfra
Stort bilde fra siden

Powered by Labrador CMS