Kraftpakker fra Opel

Tema for Geneve når de gjelder de største merkene er uten tvil muskler. Vi har allerede omtalt familieracerne fra Ford og VW, men også Opel vil være med på leken.

Publisert
Av Terje Ringen – bilnorge.no

Opels heftigste modeller bærer betegnelsen OPC, en forkortelse for Opel Performance Center som er et frittstående selskap ansvarlig for Opels motorsport aktiviteter. De klargjør (les: bygger) Opel-modeller for baner og rallytraseer, men har i tillegg et tett samarbeid med Opels egen utviklingsavdeling om små, spesielle produksjonsserier. Først ut av disse var Opel Astra OPC som ble solgt i et antall av 3000 eksemplarer.

Astra Coupé OPC X-treme
Til Geneve har Opel tatt med seg tre OPC-modeller: Astra Coupé OPC X-treme, Zafira OPC og Corsa Super 1600. Astra-varianten er som navnet indikerer en ekstrem konseptbil, bygget etter regelverket i det tyske Touren Wagen mesterskapet. Den er utstyrt med en 4-liters V8 hekkmotor og sekvensiell gearkasse. Motoren yter 444 hk og har et maks dreiemoment på 530 Nm ved 4800 o/min. Det er nok til å gi bilen en toppfart på over 300 km/t.

Måkedørene viser tydelig at dette er en spesiell bil, det samme må sies om 20-tommers felger utstyrt med 265/30 ZR20-dekk foran og 305/25 ZR20 bak. Selv på tyske autobahn ville en slik bil vekke oppsikt og sikkert kunne ydmyke en og annen Porsche og Ferrari-entusiast.

Opel Zafira OPC
Langt nærmere produksjonen er Opel Zafira OPC. Den debuterer i produksjonsutgave på utstillingen og blir en av Europas heftigste flerbruksbiler utstyrt som den er med en 2-liter turbomotor på 192hk. Innen 8 sekunder har Zafira OPC nådd 100 km/t i timen fra stillestående, og den har en toppfart på 220 km/t.

Ytelsene til tross er den moderat i forbruket, under literen på mila lover Opel. Understellet er stivet i forhold til en standard Zafira, og bilen får 17-tommers lettmetallfelger med 225/45 R17-dekk som standard når den kommer på markedet (i Tyskland) til høsten.

I tillegg til ovennevnte modeller hadde Opel sin offisielle debut av Astra Coupé Turbo og Astra Cabriolet, men dette er godt kjente modeller for BIL og Bilnorges faste lesere.

BILDER:
Bilde: Astra Coupe OPC X-treme
Bilde: Astra Cabriolet
Bilde: Zafira OPC
Bilde: Astra Coupé

Powered by Labrador CMS