Maserati-røtter i ny bil

I Geneve viser Maserati, ganske overraskende, en konseptbil. Den er ment som en slags teaser til den kommende cabrioleten, men her har Italdesign gått langt tilbake i Maser-historien.

Publisert
Av Jon Winding-Sørensen – bilnorge.no

Sammen med ingeniører fra Sparco (som blant mye annet lager sikkerhetsutstyr til racerbiler og –førere) og designere fra Italdesign, viser Maserati sin 320S konseptbil i Geneve.

Det er ingen hemmelighet at Maserati snart kommer med en åpen 3200GT, og at Italdesign også skal være ansvarlig for den. Så når dette konseptet er kalt 320S kan vi nok regne med at det er i slekt med den kommende modellen.

Men vi får håpe 3200 cabriolet blir litt bedre utstyrt, for i 320S har skaperne tatt skrittet tilbake til Maseratis gullalder, den gang de bygget både F1-biler og Sportsbiler, og lot virksomheten kulminere med den legendariske ”Birdcage som blant annet svenske Joachim Bonnier kjørte så strålende.

Prototypens hvite lakk med blå senterstripe er også en hyllest til noe som skjedde for 40 år siden. Dette er de amerikanske racingfargene, og amerikanske Scuderia Camoradi var blant de aller beste eierne av nettopp denne bilen.

Når er så Maserati tilbake på racerbanen?

BILDER:
Bilde: Maserati 320S
Bilde: Maserati Tipo 61 (Bird-cage)
Bilde: Joachim Bonnier – Maserati-fører

Powered by Labrador CMS